Publicatiedatum 07-03-2018

Alessandro Lupino top tien in Grand Prix van Argentinie

Alessandro Lupino top tien in Grand Prix van Argentinie

Gebben Racing - Van Venrooy, Kawasaki logo

Alessandro Lupino van het Gebben van Venrooy Kawasaki team heeft zijn eerste top tien plaats van dit seizoen in het wereldkampioenschap binnen. Na een negentiende plaats in de eerste manche reed de Italiaan een dijk van een tweede manche waarin hij als tiende over de finish kwam.

Op zaterdag was op het prachtige circuit al duidelijk dat Lupino het goed naar zijn zin had. Na een veertiende tijd in de tijdtraining kwalificeerde hij zich als dertiende, wat hem vertrouwen gaf voor de wedstrijddag.

Alessandro Lupino, Argentinie,4-3-18Gemotiveerd ging hij in de eerste manche van start maar helaas werd hij net over het hek aangetikt door de rijder naast hem waardoor hij pas in de achterhoede de eerste bocht in dook. Het tempo lag hoog maar de fanatieke Italiaan bleef strijden tot aan de finishvlag en wist er een negentiende plaats uit te halen.

De start van de tweede manche was vele malen beter en net buiten de top tien kon hij aan de wedstrijd beginnen. Door het tempo strak te houden tot in de slotfase wist hij Glenn Coldenhoff nog te passeren en kwam op een sterke tiende plaats over de finish.

Alessandro Lupino top tien in Grand Prix van ArgentinieMet een 19-10 in de manches eindigde Lupino op een vijftiende plaats in het dagklassement. Over twee weken krijgt het wereldkampioenschap haar vervolg op het Eurocircuit van Valkenswaard maar eerst zal het Gebben van Venrooy Kawasaki team aanstaande zondag starten in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo.

 

Daguitslag MXGP Argentinie:

1 Jeffrey Herlings 47 Pnt

2 Antonio Cairoli 47 Pnt

3 Clement Desalle 40 Pnt

4 Jeremy van Horebeek 34 Pnt

5 Romain Febvre 34 Pnt

15 Alessandro Lupino 13 Pnt

Persbericht: Rogat, 05-03-2018