Publicatiedatum 10-08-2016

Bastian Boegh Damm net geen score EK 125cc Zwitserland

Bastian Boegh Damm net geen score EK 125cc Zwitserland

 

Bastian Boegh Damm is er tijdens de laatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc in het Zwitserse Frauenfeld net niet in geslaagd om punten te scoren. In de eerste manche vocht hij de hele wedstrijd rond de twintigste plaats maar miste met een eenentwintigste plaats net de punten. De tweede manche startte goed maar helaas kwam hij twee keer ten val waardoor hij er niet meer in zat dan een zesentwintigste plaats.

Bastian Boegh Damm, Zwitserland, 7-8-16De organisatie had een geweldig mooi circuit uitgezet met veel mooie springschansen en wavesecties erin. Het leek wel een beetje op een supercrossbaan en Bastian keek er dan ook erg naar uit om hierop te kunnen rijden. Echter door de vele regenval op donderdag en vrijdagochtend was de harde ondergrond erg modderig geworden waardoor er al snel veel sporen ontstonden.

In de tijdtraining had Bastian er goede secties tussen zitten maar een perfecte ronde zat er niet in voor de fanatieke Deen. Dit betekende dat hij ondanks verwoede pogingen niet verder kwam dan een vierendertigste tijd. Wel was dit voldoende voor kwalificatie voor de wedstrijd waarvan de eerste manche later op zaterdag al verreden werd.

Ondanks dat Bastian geen goede startplaats had voor de eerste manche wist hij toch een goede start te pakken en kon op een vijftiende plaats aan de wedstrijd beginnen. In de eerste ronde verloor hij een aantal plaatsen en kwam op een negentiende plaats voorbij start/finish. Hij had de snelheid er goed in zitten en begon het gat naar de rijder voor hem dicht te rijden. Omdat er veel diepe sporen in het circuit zaten, slaagde Bastian er niet in om deze rijder te passeren en dit had tot gevolg dat hij zelf een aantal plaatsen prijs moest geven. Uiteindelijk kwam hij op een eenentwintigste plaats over de finish en miste hierdoor net de punten.

Op zondagochtend werd de tweede manche verreden en opnieuw slaagde Bastian er in om een hele goede start te pakken. Zo rond de tiende plaats kwam hij door de eerste bocht. Helaas kwam er een rijder vlak voor hem ten val die hij niet meer kon ontwijken. Bastian kwam ook ten val en moest zich vanaf een negenendertigste plaats terug naar voren zien te vechten. Al snel wist hij zich op te werken naar een vierentwintigste plaats maar helaas ging het toen opnieuw mis. Bastian schakelde zijn motor in zijn vrij en kwam ten val. Vanaf een 33ste plaats moest hij opnieuw aan een opmars gaan beginnen. Hij gaf alles wat hij had en wist er uiteindelijk nog een zesentwintigste plaats uit te slepen.

Bastian heeft veel geleerd in Zwitserland en zal de komende weken een aantal wedstrijden rijden in Denemarken.

In het weekend van 27 en 28 augustus komt het Gebben van Venrooy Kawasaki team aan de start in de Grand Prix van Nederland op het TT circuit van Assen. Naast Bastian zal ook Toms hier weer aan de start verschijnen.