Publicatiedatum 10-04-2017

Desprey en de Lange scoren goed in Frans Kampioenschap en Harfsen

Desprey en de Lange scoren goed in Frans Kampioenschap en Harfsen

Gebben Racing - Van Venrooy, Kawasaki logo

Het Gebben van Venrooy Kawasaki team was het afgelopen weekend actief in verschillende kampioenschappen in Binnen- en Buitenland. Sem de Lange wist in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross 85cc in Harfsen netjes achtste te worden. Ook Marcel Conijn kwam aan de start in de MX2 klasse in Harfsen maar door een valpartij in de eerste manche en geen ritme in de tweede manche kwam hij niet verder dan een zesentwintigste plaats. Maxime Desprey kwam in eigen land in actie en wist in de derde wedstrijd om het Frans Kampioenschap in Castelnau de Levis zesde te worden.

Sem de Lange, Harfsen, 9-4-2017, 2, Desprey en de Lange scoren goed in Frans Kampioenschap en HarfsenOndanks dat het circuit van Harfsen compleet nieuw was voor Sem zat hij er in de training meteen goed bij. Nadat hij hard aanzette voor een snelle ronde wist hij zijn Kawasaki naar een achtste tijd te sturen. In de eerste manche zat Sem er met de start goed bij en kwam als vierde door de eerste ronde. Hierna besloot Sem om het tempo iets te laten zakken om zich zodoende niet meteen helemaal leeg te rijden in de warme omstandigheden. De Lange reed een bekeken race en lang leek het erop dat hem dit een zevende plaats op zou leveren. Echter kwam Sem drie ronden voor het einde ten val nadat een achterblijver vanuit een spoor rechtdoor reed. Dit kostte hem verschillende plaatsen en moest de Kawasaki-rijder genoegen nemen met een elfde plaats.

In de tweede manche kwam Sem redelijk van zijn plek en kon van binnen de top tien aan zijn wedstrijd beginnen. Hierna kon hij een constant tempo vinden en reed bijna de hele manche op een achtste plaats. Helaas remde Sem zijn Kawasaki in de slotfase dood waardoor hij nog een plaats verloor en negende werd. Dit betekende een achtste plaats in het dagklassement en met dit resultaat staat hij na twee wedstrijden op een gedeelde achtste plaats in de tussenstand. Aankomend weekend staat voor Sem de tweede wedstrijd om het EMX85 kampioenschap op het programma in Denemarken.

Marcel Conijn, Harfsen, 9-4-17, Desprey en de Lange scoren goed in Frans Kampioenschap en HarfsenMarcel Conijn had een goede trainingsweek achter de rug en was vol vertrouwen afgereisd naar Harfsen. In de tijdtraining liet de Kawasaki-rijder zien dat de snelheid er was en zo sloot hij de training af op een keurige veertiende plaats. Na een slechte start in de eerste manche kwam Marcel direct naar voren gereden. Echter sloeg een valpartij  hem ver terug, waarna hij niet meer in zijn ritme kon komen en het rijden steeds moeizamer ging. Op een drieëntwintigste plaats werd Marcel afgevlagd, wetende dat er in deze manche veel meer in had gezeten. De tweede manche was nagenoeg een kopie van de eerste. Opnieuw kon de inwoner van Terschelling niet in het ritme komen, wat nodig was om mee te doen voor de punten en werd afgevlagd op een tweeëntwintigste positie. Aankomend weekend komt Marcel aan de start tijdens de eerste EMX250 wedstrijd in het Italiaanse Arco de Trento.

Maxime Desprey kwam aan de start in de derde wedstrijd om het Frans Kampioenschap in Castelnau de Levis. In de tijdtraining liet Maxime een goede zesde tijd op de klok zetten. Na het vallen van het starthek in de eerste manche kwam Maxime op een tweede plaats uit de eerste ronde. Na een aantal ronden werd de aanval ingezet om de leiding over te nemen, dit lukte maar in dezelfde ronde maakt de Fransman een fout, wat hem terug wierp naar de achtste positie. Met een goed ritme kwam hij gedurende de wedstrijd terug naar voren en wist op een vijfde plaats over de finish te komen. Bij de start van de tweede manche kwam Maxime in aanraking met een andere rijder waardoor hij vanuit het achterveld aan een opmars moest beginnen. Doordat inhalen erg lastig was op het moeilijke circuit kwam Maxime niet verder dan een zevende plaats. In de tussenstand na drie wedstrijden bezet Maxime de vijfde plaats in de tussenstand. Aankomend weekend staat voor Maxime de MXGP wedstrijd in het Italiaanse Arco di Trento op het programma.