Publicatiedatum 07-05-2017

Erwin Mulder net naast podium grasbaanrace Roden

Erwin Mulder van Gebben Racing is in de grasbaanrace in Roden net naast het podium geëindigd. De hele wedstrijd reed hij op een derde plaats maar omdat hij in het heetst van de strijd iets te wijd ging in de laatste bocht, werd hij nog gepasseerd en kwam teleurgesteld op een vierde plaats over de finish.

Erwin Mulder, Roden, 7-5-17, Erwin Mulder net naast podium grasbaanrace RodenDe baan in Roden lag er anders bij dan tijdens de wedstrijd van de week ervoor. Dit lag Erwin juist wel goed. Nadat hij vorige week het podium miste in Roden wou hij nu voor revanche gaan. In de series ging het rijden lekker, de starts waren goed en dit resulteerde in goede resultaten. In de eerste serie werd Erwin tweede, de tweede serie derde en in de derde serie werd hij opnieuw tweede.

Erwin Mulder, Roden, 7-5-17, Erwin Mulder net naast podium grasbaanrace RodenMet vertrouwen leefde Erwin naar de finale toe. Hij pakte een goede start en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Echter door een valpartij van een andere rijder werd de rode vlag getoond en moest er een herstart aan te pas komen. Ook bij de herstart was het Erwin die het snelste reageerde en als eerste de bocht in dook. Helaas hadden de tweede en derde man een betere lijn waardoor zij met meer snelheid uit de bocht kwamen. Erwin wist de gehele wedstrijd stand te houden op een derde plaats maar voelde de hete adem van de vierde man in zijn nek. In de laatste bocht ging Erwin iets te wijd waardoor de vierde man, die wel de ideale lijn wist te houden, hem nog net voor de finishvlag passeerde. “Dit is echt balen. Ik wou me revancheren maar dat had ik me toch anders voorgesteld,” aldus een teleurgestelde Mulder.

Aankomend weekend staat Erwin aan de start bij de derde wedstrijd om de BeNeCup Supermoto, welke wordt verreden in Lelystad. De laatste vier weken heeft Erwin verschillende wedstrijden gereden waarvan we u hieronder een uitslagen overzicht hebben geplaatst:
Balkbrug (grasbaanrace) 17-04-2017:
Eerste serie: 5
Tweede serie: 3
Derde serie: 6
Totaal uitslag (finale): 7

Roden (grasbaanrace) 29-04-2017:
Eerste serie: 2
Tweede serie: 4
Derde serie: 1
Totaal uitslag (finale): 5

Eenrum (grasbaanrace) 30-04-2017:
Eerste serie: 2
Tweede serie: 2
Derde serie: 2
Totaal uitslag (finale): 2


Roden (grasbaanrace) 07-05-2017:

Eerste serie:  2
Tweede serie: 3
Derde serie:  2
Totaal uitslag (finale):  4