Publicatiedatum 16-05-2017

Gebben van Venrooy Kawasaki team top tien plaatsen in Dutch Masters Emmen

Gebben van Venrooy Kawasaki team top tien plaatsen in Dutch Masters Emmen

Tijdens de Dutch Masters in Emmercompascuum kwam het complete Gebben van Venrooy Kawasaki team aan de start. Sem de Lange (85cc), Marcel Conijn (MX2) en Maxime Desprey (MX1) wisten hier top tien plaatsen in de wacht te slepen. Ook Bastian Boegh Damm wist in een manche netjes dertiende te worden en laat hiermee zien weer op de goede weg te zijn na zijn blessure!

Circuit Pottendijk was gastheer voor de derde wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross. De vrijwilligers in Emmen hadden alles goed voor elkaar en hadden het circuit perfect geprepareerd. Ook kwam er veel publiek op de wedstrijden af, wat het evenement tot een succes maakte!

Sem de Lange, Emmen, 14-5-17, Gebben van Venrooy Kawasaki team top tien plaatsen in Dutch Masters Emmen

Voor Sem de Lange betekende de wedstrijd in Emmen zijn thuiswedstrijd. In de tijdtraining wist Sem al vrij snel een goede vierde tijd neer te zetten. Helaas ging het daarna mis toen een andere rijder tegen zijn voorwiel aan kwam. Voor Sem had dit een valpartij tot gevolg en hierbij blesseerde hij zijn knie. Meteen na de training werd er alles aan gedaan om de pijn en zwelling in de knie te verminderen maar dit bleek helaas tevergeefs. Toch was Sem vastbesloten om in de eerste manche van start te gaan. Toen het starthek viel, was zijn reactie perfect en dankzij het goede vermogen dook hij als leider de eerste bocht in. Helaas kon Sem niet voluit gaan om zijn knie nog enigszins te ontzien. Ondanks de pijn die Sem vooral bij rechter bochten ervaarde, wist hij lange tijd de tweede plaats vast te houden. In de slotfase moest hij toch nog wat terrein prijs geven en kwam op karakter als zevende over de finish.  In de tweede manche kwam Sem als vijfde door de eerste bocht maar al snel werd duidelijk dat het heel moeilijk ging worden op het zware circuit. Toch ging hij de strijd aan met de concurrentie en wist er toch nog een dertiende plaats uit te slepen. Met deze resultaten eindigde hij in het dagklassement op een elfde plaats en staat nu achtste in de tussenstand om de Dutch Masters of Motocross.

Marcel Conijn, Emmen, 14-5-17, Gebben van Venrooy Kawasaki team top tien plaatsen in Dutch Masters EmmenBastian Boegh Damm, Emmen, 14-5-17, In de MX2 kwamen Marcel Conijn en Bastian Boegh Damm aan de start voor het Gebben van Venrooy Kawasaki team. In de tijdtraining lieten beide rijders zien er veel zin in te hebben en Marcel sloot de kwalificatie af op een tiende positie, direct gevolgd door Bastian op de elfde positie. Na de start van de eerste manche kwam Marcel aan het einde van de eerste ronde door op een tiende positie, direct gevolgd door Bastian. Marcel wist deze positie knap vast te houden terwijl Bastian door een valpartij terug werd geworpen en als dertiende over de finish kwam. De start van de tweede manche was voor beide rijders nog beter. Marcel kwam op een achtste positie door maar Bastian kwam door een botsing met een andere rijder in het achterveld terecht. Marcel knokte voor wat hij waard was en lange tijd leek het erop dat hij op weg was naar zijn beste prestatie in de Dutch Masters. Echter kreeg hij de laatste vier ronden te maken met een mechanisch probleem en moest enkele posities prijsgeven om toch nog als dertiende te finishen. Voor Bastian zat de wedstrijd er toen al op. Na zijn botsing in de eerste ronde kreeg hij opnieuw aansluiting met de groep voor hem. Helaas kwam hij daarna opnieuw ten val en moest de strijd met een krom stuur verlaten.

Maxime Desprey, Emmen, 14-5-17Voor de Franse Grand Prix rijder van het team, Maxime Desprey, was het rijden in het zand een mooie uitdaging en kon hij zich van zijn beste kant laten zien. Aangezien de Fransman zich op een wat hardere ondergrond beter thuis voelt dan in het Nederlandse zand, zagen we dit als een goede training. Na een dertiende trainingstijd in het sterke deelnemersveld en een veertiende en tiende positie in de manches, keek Maxime tevreden terug op de wedstrijd. Het was een goede mogelijkheid voor Maxime om een aantal dingen te proberen in een wedstrijd en deze werden goed benut door het team.

Aankomend weekend wordt in Finland de derde selectiewedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc Noord/West verreden. Zoals het nu lijkt zal Sem deze wedstrijd in verband met zijn knieblessure helaas aan zich voorbij moeten laten gaan. Voor de overige rijders staat de volgende wedstrijd gepland in het Franse Ernee in het weekend van 27 en 28 mei.

 

Daguitslag Dutch Masters of Motocross MX2 in Emmen:

1 Thomas Kjer Olsen 50 Pnt

2 Thomas Covington 44 Pnt

3 Brian Bogers 40 Pnt

4 Jago Geerts 33 Pnt

5 David Herbreteau 31 Pnt

11 Marcel Conijn 19 Pnt

17 Bastian Boegh Damm 8 Pnt

 

Daguitslag Dutch Masters of Motocross MX1 in Emmercompascuum:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Evgeny Bobryshev 42 Pnt

3 Gautier Paulin 40 Pnt

4 Max Anstie 36 Pnt

5 Romain Febvre 34 Pnt

11 Maxime Desprey 18 Pnt

 

Daguitslag Dutch Masters of Motocross Emmen 85cc:

1 Kay de Wolf 50 Pnt

2 Kay Karsemakers 44 Pnt

3 Dave Kooiker 36 Pnt

4 Ryan de Beer 36 Pnt

5 Noel Nilsson 31 Pnt

11 Sem de Lange 22 Pnt