Publicatiedatum 04-10-2018

GEBBEN VAN VENROOY MET EEN LACH EN EEN TRAAN IN IMOLA

GEBBEN VAN VENROOY MET EEN LACH EN EEN TRAAN IN IMOLA

Voor het Gebben Van Venrooy Kawasaki team stond afgelopen weekend de laatste Grand Prix van het jaar op de kalender. Voor Alessandro Lupino betekende de afsluitende Grand Prix een thuiswedstrijd, aangezien er een baan was aangelegd op het Autodromo Enzo and Dino Ferrari circuit in Imola. Voor de vele uitzinnige tifosi had de Italiaan snode plannen.

Al in de training liet Lupino zien goed mee te kunnen komen. Een 10e tijd in de vrije training en een 9e in de tijdtraining lieten zien dat de snelheid aanwezig was. In de kwalificatiewedstrijd zette de Italiaanse Kawasaki-rijder zijn beste resultaat neer van het seizoen door als vijfde te eindigen.

De wedstrijd van zondag begon als een droom voor Lupino. Holeshot en aan de leiding in je eigen thuis Grand Prix. De uitzinnige fans schreeuwden en droegen de Kawasaki-rijder over het circuit in de eerste ronden. Echter spatte na een aantal ronden de droom uiteen voor de sympathieke Italiaan door van achter te worden aangereden met een valpartij als gevolg. Als laatste vervolgde Lupino zijn weg en reed zich in no time terug in de punten. Echter bij het passeren van twee rijders tegelijk ging het mis en lande Lupino met zijn hoofd op de grond. Pijn in de nek en einde wedstrijd. Het team nam de beslissing door hem in de tweede manche niet meer te laten starten. Zo eindige het seizoen voor de Italiaan met een kleine nasmaak aangezien de 11e plaats in het WK werd ingeruild voor de 13e in de eindstand.

Voor Maxime Desprey was het zijn laatste optreden voor het team uit Rogat. Maxime komt terug van een blessure die hem twee maanden aan de kant heeft gehouden. In de trainingen liet de kleine Fransman zich goed zien en zette de Kawasaki op een keurige 20e positie neer. Tijdens de eerste manche kwam Maxime niet goed weg maar knokte zich naar een fraaie 19e positie. Tijdens de tweede manche was voor de Fransman de accu leeg na 20 minuten en finishte hij op een 22e positie. Gebrek aan wedstrijdritme na zijn blessure bleek de oorzaak. Maxime gaat het team verlaten en keert niet terug in het WK en zal zijn loopbaan vervolgen in Frankrijk.

 

Press Release: Rogat, 04-10-2018

Mixed feelings for the Gebben van Venrooy Kawasaki team in Imola

For the Gebben van Venrooy Kawasaki team the last round of the world championship was held in Imola, Italy last weekend. For Alessandro Lupino this was his home race and he was motivated to do well! It was a man made circuit at the Autodromo Enzo and Dino Ferrari circuit.

Lupino was feeling himself well on the track and with the tenth and ninth fastest time in the practice sessions he showed that his speed was good. In the qualifying heat he scored his best result of the season by finishing in fifth.

The first moto started as a dream for Lupino because he took the holeshot and was leading in the beginning. Unfortunately another rider ran into him after a few laps and due to this Lupino crashed. He came back in the race in last position but in no time he fought his way back into the points. Unfortunately he crashed again while he was passing two riders and hit the ground hard with his head. Because he had a lot of pain in his neck the team decided to sit out the second moto. This cost the Italian rider two places in the championship standings and now he finished in thirteenth position instead of eleventh.

For Maxime Desprey the Grand Prix of Imola was his last race for the team. Maxime is coming back after a two months injury but in the practice sessions he was showing good things and set the 20th fastest time. In the first moto he didn’t took a good start but charged all the way back to nineteenth position. In the second moto he ran out of energy after twenty minutes and due to this he had to be satisfied with 22nd position. Maxime will leave the team now and we won’t see him back in the complete world championship because he will race in France mostly.