Publicatiedatum 09-05-2017

Gebben van Venrooy Kawasaki team scoort EK punten in Letland

Gebben van Venrooy Kawasaki team scoort EK punten in Letland

Gebben Racing - Van Venrooy, Kawasaki logo

Bastian Boegh Damm en Marcel Conijn van het Gebben van Venrooy Kawasaki team zijn er tijdens de derde wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 in het Letse Kegums in geslaagd om punten te scoren. Bastian kwam in de eerste manche tot scoren met een achttiende plaats en Marcel werd negentiende in de tweede manche. Maxime Desprey kende in de sterke MXGP klasse tegenslag en kwam omdat hij in beide manches van achter uit het veld naar voren moest komen, niet terug tot in de punten.

Voor het Gebben van Venrooy team stond dit weekend de Grand Prix van Kegums in Letland op het programma. Voor Bastian Boegh Damm betekende dit dat hij zijn debuut maakte in het EK MX2 na een blessure. Tijdens de kwalificatie lukte het zowel Marcel Conijn als Bastian Boegh Damm om zich bij de beste veertig rijders te scharen zodat ze zich konden gaan focussen op de races.

 

Marcel Conijn, Letland, 7-5-17, Gebben van Venrooy Kawasaki team scoort EK punten in LetlandNa een goede start van Marcel in de eerste manche kwam hij in de tweede ronde ten val. Met pijnlijke ribben moest hij zijn weg verder zetten maar kwam niet verder dan een eenendertigste positie. Bastian begon na een slechte start aan een opmars naar voren en beloonde zich daarbij met drie zwaar bevochten EK punten door als achttiende over de finish te komen.

 

 

Bastian Boegh Damm, Letland, 7-5-17, Gebben van Venrooy Kawasaki team scoort EK punten in LetlandDe tweede manche was een betere wedstrijd voor Marcel en de inwoner van Terschelling wist zijn eerste punten te scoren van het seizoen door als negentiende over de finish te komen. Bastian kwam na de start in aanraking met een andere rijder en wist niet verder te komen dan een vierentwintigste positie.

 

Maxime Desprey, Letland, 7-5-17, Gebben van Venrooy Kawasaki team scoort EK punten in LetlandNa een aantal wedstrijden op de fabrieks Kawasaki te hebben gereden, was Maxime Desprey weer terug bij zijn eigen team. Aangezien de zanderige ondergrond niet de favoriete ondergrond is van de Fransman wisten we dat het een pittig weekend zou worden. In de kwalificatie wist Maxime de Gebben van Venrooy Kawasaki op een vierentwintigste positie neer te zetten. Tijdens de start van de eerste manche kwam hij in de eerste bocht buiten de baan terecht en moest als laatste aan de wedstrijd beginnen. Hij knokte voor alles wat hij waard was maar slaagde er met een vierentwintigste plaats niet in om terug te komen tot in de punten.

De start van de tweede manche was beter maar tijdens de eerste ronde kwam de Fransman ten val en was zo wederom op achtervolgen aangewezen. Tijdens de wedstrijd kwam Maxime niet meer in zijn ritme en lukte het de Kawasaki-rijder niet meer om tot in de punten te geraken.

Volgend weekend komt het hele team in actie tijdens de derde wedstrijd voor de Dutch Masters of Motocross in Emmen.

Daguitslag Grand Prix Letland:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Antonio Cairoli 38 Pnt

3 Evgeny Bobryshev 38 Pnt

4 Clement Desalle 38 Pnt

5 Gautier Paulin 28 Pnt

27 Maxime Desprey 0 Pnt

 

Daguitslag EMX250 in Letland:

1 Josiah Natzke 47 Pnt

2 Morgan Lesiardo 42 Pnt

3 Jago Geerts 41 Pnt

4 Ruben Fernandez 34 Pnt

5 Jed Beaton 31 Pnt

24 Bastian Boegh Damm 3 Pnt

25 Marcel Conijn 2 Pnt