Publicatiedatum 05-06-2017

Goede resultaten Maxime Desprey en Marcel Conijn in Frankrijk en Mill

 

Goede resultaten Maxime Desprey en Marcel Conijn in Frankrijk en Mill

Maxime Desprey en Marcel Conijn van het Gebben van Venrooy Kawasaki team hebben in hun nationale kampioenschappen podiumplaatsen binnen weten te halen. Op het harde circuit van Pernes les Fontaines kwam Despres geblesseerd aan de start maar wist er toch een derde plaats in de eindstand uit te halen. Marcel Conijn wist tweede te worden in het ONK MX2 in Mill en Sem de Lange kende een moeilijke wedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc in Mill waarin hij slechts drie punten scoorde.

 

Maxime Desprey verbijt de pijn en wordt derde in het Frans Kampioenschap

Maxime Desprey, Frans Kamp., 4-6-17, Goede resultaten Maxime Desprey en Marcel Conijn in Frankrijk en MillDat Maxime Desprey überhaupt aan de start verscheen bij de laatste wedstrijd om het Frans Kampioenschap in Pernes les Fontaines was karakter want hij was eerder in de week tijdens een training zwaar ten val gekomen. Meerde hechtingen en kneuzingen weerhielden de Fransman echter niet van deelname. Tijdens de training had de Kawasaki-rijder door al het fysieke ongemak moeite om een snelle tijd neer te zetten waardoor hij niet verder kwam dan een zestiende tijd.

In de eerste manche was het Desprey die kopstart wist te pakken en het veld enkele ronden aanvoerde. Halverwege de wedstrijd moest hij door de lichamelijke ongemakken het tempo iets laten zakken en viel hij terug naar een vijfde plaats. Deze positie wist hij tot aan het vallen van de vlag vast te houden.

In de tweede manche vertrok de Kawasaki rijder opnieuw binnen de top vijf. Lang wist hij de vierde positie vast te houden maar werd wederom geplaagd door zijn blessure en moest het tempo iets laten zakken waardoor hij vijfde werd.

In het dagklassement kwam Maxime met een 5-5 in de manches uit op een vierde plaats. Daarnaast wist hij in de eindstand van het Franse Elite Kampioenschap MX1 de derde positie te veroveren, achter kampioen Xavier Boog en Valentin Teillet. De volgende wedstrijd  voor Maxime is de MXGP van Italië, welke wordt verreden in Ottobiano.

 

Marcel Conijn tweede in het ONK MX2 in Mill

Marcel Conijn, Mill, 4-6-17, Goede resultaten Maxime Desprey en Marcel Conijn in Frankrijk en MillMarcel Conijn is in het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Mill op het podium geeindigd. Na een wat mindere eerste manche waarin hij zesde werd, kwam hij in de tweede manche sterk terug door als tweede over de finish te komen. Met deze resultaten eindigde hij ook in het dagklassement op een tweede plaats.

Dat de Gebben Van Venrooy rijder gemotiveerd was om iets te laten zien werd direct zichtbaar in de tijdtraining. Hierin zette hij een keurige tweede tijd op de klokken, met als resultaat dat er een goede plaats achter het starthek uitgezocht kon worden.

Na het vallen van het starthek in de eerste manche was Marcel niet helemaal bij de les en reed hij de hele wedstrijd achter de feiten aan. Marcel wist er nog een zesde plaats uit te slepen maar dit was niet waar hij van te voren op had gehoopt.

In de tweede manche zat Marcel er met de start direct beter bij en liet een goed tempo zien. Gedurende de wedstrijd klom hij op naar de tweede plaats en had het gevoel dat er nog meer in zat. In de laatste ronden reed Marcel het gat naar de koploper dicht maar passeren lukte hem helaas net niet. Binnen een seconde van de koploper werd hij op een tweede plaats afgevlagd. Dit was tevens goed voor de tweede plaats in het dagklassement.

Aankomend weekend staat er voor Marcel weer een wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 op het programma. Deze wedstrijd wordt verreden op het circuit van Orlyonok in Rusland.

 

Moeilijke EK 85cc voor Sem de Lange in Mill

Sem de Lange,Mill,4-6-17, Goede resultaten Maxime Desprey en Marcel Conijn in Frankrijk en MillSem de Lange stond aan de start bij de vierde wedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc in Mill. Door een wolkbreuk op zaterdagmiddag waren de omstandigheden zwaar. Nadat hij op het droge circuit als twaalfde had getraind in de tijdtraining, kwam hij in de kwalificatieheat slecht uit de start. Het circuit was heel modderig door de wolkbreuk en had was dan ook moeilijk om een fijn ritme te pakken. Sem knokte tot aan de finishvlag en wist er nog een zeventiende plaats uit te halen.

De eerste manche begon met een tegenslag want nadat hij op een vierde plaats uit de start kwam, raakte hij bij het insturen van de tweede bocht een andere rijder waardoor hij ten val kwam. Met een scheve voorkant moest hij een inhaalrace rijden en vocht zich gedurende de wedstrijd terug naar een vierentwintigste plaats.

Met nieuwe motivatie kwam hij aan de start voor de tweede manche. Ditmaal zat hij er een stuk minder goed bij en daarnaast had hij het moeilijk om in zijn ritme te komen. Knokkend voor wat hij waard was, wist hij er in dit sterke deelnemersveld toch nog een achttiende plaats uit te halen waarmee hij eenentwintigste werd in het dagklassement.

 

Daguitslag Frans Kampioenschap Pernes les Fontaines:

1 Xavier Boog 45 Pnt

2 Damon Graulus 36 Pnt

3 Fabien Izoird 35 Pnt

4 Maxime Desprey 32 Pnt

5 Cedric Soubeyras 30 Pnt

 

Daguitslag ONK MX2 in Mill:

1 Rene de Jong 100 Pnt

2 Marcel Conijn 80 Pnt

3 Nick Horsten 79 Pnt

4 Michel Schoenmakers 76 Pnt

5 Lars Griekspoor 76 Pnt

 

Daguitslag EMX85 Mill:

1 Kay de Wolf 50 Pnt

2 Jett Lawrence 42 Pnt

3 Dave Kooiker 37 Pnt

4 Kay Karssemakers 36 Pnt

5 Liam Hanstrom 34 Pnt

21 Sem de Lange 3 Pnt