Publicatiedatum 21-03-2017

Maxime Desprey wint manche, Conijn en de Lange knokken in het Axelse zand

Maxime Desprey wint manche, Conijn en Lange knokken in Axelse zand

 

Het was een druk weekend voor het Gebben van Venrooy Kawasaki team dat dit weekend in twee verschillende wedstrijden in actie kwam. Maxime Desprey reed op het prachtige circuit van St. Jean D’angely een wedstrijd om het Frans Kampioenschap terwijl teamgenoten Marcel Conijn en Sem de Lange in het Zeeuwse Axel aan de start stonden voor hun derde ONK van het seizoen.

 

Maxime Desprey, St.Jean D'Angely, 19-3-2017Voor Maxime Desprey komt het begin van zijn wereldkampioenschap MXGP steeds dichter bij en hij liet zien dat hij daar klaar voor is. In de tijdtraining kwam de Gebben van Venrooy Kawasaki-rijder tot een derde tijd in zijn groep en dit gaf veel vertrouwen voor de wedstrijd. In de eerste manche zat hij er goed bij na de start en schoof in de loop van de wedstrijd steeds verder naar voren. Met nog twee ronden te gaan was Desprey koploper Xavier Boog tot in het achterwiel genaderd en wist deze zelfs nog te verschalken en de manche te winnen.

 

Bij de start van de tweede manche kwam de Franse Kawasaki-rijder in aanraking met een andere rijder en kwam daardoor in het achterveld terecht. Door het tempo hoog te houden verscheen Maxime halverwege de wedstrijd weer in de kopgroep. Echter een valpartij gooide roet in het eten waardoor de opmars werd gestaakt. Niet geheel tevreden stuurde Desprey zijn Kawasaki op een negende positie over de finish. In het dagklassement viel hij met een vierde plaats net naast het podium.

 

Marcel Conijn, Axel, 19-3-2017In Axel werd onder goede omstandigheden de derde ONK van het seizoen verreden. Voor Marcel Conijn werd het een lastige dag in het diepe Zeeuwse zand. In de tijdtraining zette Marcel in de laatste ronde zijn beste tijd, goed voor een twaalfde tijd. Meteen na de start van de eerste manche kwam Marcel in aanraking met een andere rijder waardoor hij achteraan moest beginnen. Na hard werken en flink doorzetten wist Marcel zijn Kawasaki op een dertiende positie onder de finishvlag door te sturen.

 

De tweede manche was bijna een kopie van de eerste en weer moest Marcel vanuit het achterveld zich naar voren toe knokken. Door wat foutjes gedurende de wedstrijd wist Marcel niet verder te komen dan de vijftiende plaats. Niet geheel tevreden keek de Kawasaki-rijder terug op de derde wedstrijd om het ONK.” De wat tegenvallende starts maken het rijden er niet makkelijker op, maar ik ga vol vertrouwen naar Oss en probeer daar een goede wedstrijd te rijden,” aldus Marcel.

 

Sem de Lange, Axel,19-3-2017Ook Sem de Lange kwam in actie tijdens het ONK in Axel. Helaas begon zijn dag gelijk met een tegenslag want in zijn eerste ronde van de tijdtraining kwam hij hard ten val. Na enige tijd op het circuit te hebben gelegen, kwam Sem met veel pijn aan zijn zij terug in de pits. Sem had nog geen tijd gezet en daarom ging hij met nog vijf minuten te gaan op karakter en zonder bril opnieuw de baan in en wist er nog een dertiende tijd uit te slepen, voldoende voor een plaats in de A-finale.

 

In de eerste manche kende Sem een redelijke start en kwam hij na de eerste ronde door op een dertiende plaats. In de eerste paar ronden ging het rijden nog wat stroef maar gedurende de wedstrijd kwam hij steeds beter in zijn ritme. Halverwege de wedstrijd werd de aanval ingezet en strak rijdend wist de Lange zijn Kawasaki naar een tiende plaats te sturen, een goed resultaat voor de debutant in deze klasse en zijn beste uitslag tot nu toe.

 

Toen het hek voor de tweede keer viel had de Gebben van Venrooy Kawasaki-rijder opnieuw een redelijk start en wist na de eerste ronde als vijftiende door te komen. Hierna wist hij zich gestaag op te werken richting de top tien.  Liggend op de elfde plaats maakte Sem echter een klein foutje met een valpartij als gevolg. Eenmaal weer op de motor sloeg de vermoeidheid toe en kwam Sem niet meer in zijn ritme en moest zodoende het tempo laten zakken. Moegestreden maar toch voldaan kwam Sem als twintigste over de finish. In het dagtotaal kwam de Lange uit op een veertiende plaats.

 

Tevens is Sem weer een paar plekken opgeklommen in het kampioenschap en staat nu vijftiende, ruim voldoende voor deelname aan de Dutch Masters of Motocross in Oss. Deze wedstrijd staat aanstaande zondag op het programma.