Publicatiedatum 18-06-2017

Mike Gijsbertsen loopt enkelblessure op ADAC Bielstein

Mike Gijsbertsen loopt enkelblessure op ADAC Bielstein

Mike Gijsbertsen van het Hutten Metaal MX team heeft tijdens de ADAC wedstrijd in Bielstein een enkelblessure opgelopen. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek Mike twee scheurtjes te hebben opgelopen.

Mike Gijsbertsen, Bielstein, 18-6-17, Mike Gijsbertsen loopt enkelblessure op ADAC Bielstein

In de vrije training heeft Mike de baan goed verkend door zoveel mogelijk ronden te rijden. Meteen merkte de Yamaha-rijder dat de baan er per ronde beter in lag waardoor hij steeds betere lijnen kon vinden. Na afloop van de vrije training werkte hij nog wat proefstartjes af en was klaar voor de tijdtraining.

Ondanks dat Mike tijdens de tijdtraining meerdere malen wist aan te zetten, kwam hij toch te kort voor rechtstreekse kwalificatie en was aangewezen op de last chance. In de last chance kende hij een goede start en vanaf de tiende plaats kon hij aan zijn wedstrijd beginnen. Vrij snel wist Mike zich daarna op te werken naar voren tot een val hem terug wierp naar de tiende plaats. Echter toen Mike op de negende plaats reed kwam hij hard in aanraking met de zijkant van het circuit waarbij hij zijn enkel blesseerde.

Hierna werd hij per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis voor onderzoek. Na het maken van foto’s is de rijder uit Linde vertrokken naar Nederland waar hij opnieuw naar het ziekenhuis is gegaan. Aldaar werden er twee scheurtjes gevonden in zijn enkel waardoor Mike nu enkele weken zal moeten toekijken.