Publicatiedatum 11-04-2017

Mike Gijsbertsen scoort elfde plaats in Dutch Masters Harfsen

Mike Gijsbertsen scoort elfde plaats in Dutch Masters Harfsen


Mike Gijsbertsen van het Hutten Metaal MX team heeft in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Harfsen een elfde plaats weten te scoren. Gijsbertsen kwam in de eerste manche na een matige start goed terug naar voren en wist op een elfde plaats te finishen. In de tweede manche was hij opnieuw op weg om rond de elfde plaats te gaan finishen totdat een zware valpartij hem noodgedwongen uit de wedstrijd haalde.

Afgelopen zondag werd in het Gelderse Harfsen de tweede wedstrijd voor de Dutch Masters of Motocross verreden. Opnieuw waren de omstandigheden ideaal en werd het publiek getrakteerd op een sterk startveld. De training begon goed en Mike kon meteen aanzetten voor een snelle ronde. Hierdoor belandde hij op een elfde plaats, toch wilde de rijder uit Linde kijken of er nog meer in het vat zat en zette nogmaals aan. Met een verbetering van 0.7 seconde leverde dit de tiende tijd op.

Mike Gijsbertsen, Harfsen, 9-4-17In de eerste manche kende Mike in eerste instantie een goede start, alleen werd de wedstrijd stil gelegd en volgde er een herstart.  Deze herstart ging iets minder goed en Mike moest rond de veertiende plaats aan zijn wedstrijd beginnen. Helaas kwam hij hierna in aanraking met Sven van der Mierden waarna een valpartij volgde en er een rijder zich vast reed in de Yamaha van Gijsbertsen. Hierdoor moest hij als laatste aan de wedstrijd beginnen. Het duurde even voordat hij de focus terug had want pas na nog een valpartij kwam Mike in zijn ritme. Door te knokken en een heel hoog tempo te rijden, kwam de Yamaha-rijder nog op een knappe elfde over de finish, waar hij niet anders dan de tevreden mee kon zijn.

Ook in de tweede manche kende Mike een matige start en begon vanaf een veertiende plaats aan zijn wedstrijd. In de beginfase wist hij zijn wedstrijd goed op te bouwen waarna een klein dipje halverwege de wedstrijd volgde. Hierdoor kwam Ceriel Klein Kromhof hard opzetten en moest Mike zich herpakken om zijn positie vast te kunnen houden. Dit lukte en lang vochten Gijsbertsen en Klein Klein Kromhof om de elfde plaats. Helaas kwam Mike twee ronden voor het einde hard ten val op te de opstap waarna hij met een pijnlijke heup en ribben de wedstrijd moest staken.

“Op het uitvallen in de tweede manche en de pijntjes na ben ik wel tevreden. De aanpassingen aan de motor met de vering en de afstelling pakten goed uit en waren direct terug te zien in het rijden. Het tempo en de snelheid is nog niet wat het geweest is, maar dit is alweer een stap in de goede richting. Nu moeten we proberen de motor nog beter naar mijn hand te zetten en de snelheid en het ritme te verbeteren om in Emmen een paar goede manches te scoren,” aldus Mike.

Omdat Mike in de tweede manche niet tot scoren kwam, moest hij in het dagklassement genoegen nemen met een negentiende plaats. Na twee wedstrijden bezet hij in de tussenstand de zesentwintigste positie. De volgende wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross wordt op zondag 14 mei verreden in Emmercompascuum.

 

Daguitslag Dutch Masters MX1 in Harfsen

1 Jeffrey Herlings 47 Pnt

2 Gautier Paulin 42 Pnt

3 Yentel Martens 34 Pnt

4 Filip Bengtsson 33 Pnt

5 Rick Satink 26 Pnt

19 Mike Gijsbertsen 10 Pnt

 

Tussenstand Dutch Masters of Motocross MX1:

1 Jeffrey Herlings 86 Pnt

2 Gautier Paulin 84 Pnt

3 Max Anstie 59 Pnt

4 Yentel Martens 58 Pnt

5 Filip Bengtsson 58 Pnt

26 Mike Gijsbertsen 11 Pnt