Publicatiedatum 06-06-2017

Mike Gijsbertsen tweede in Galvin Cup Stevensbeek

Mike Gijsbertsen tweede in Galvin Cup Stevensbeek

Mike Gijsbertsen van het Hutten Metaal MX team is in de tweede wedstrijd om de Galvin Cup in Stevensbeek op het podium geeindigd. De rijder uit Linde moest in beide manches een inhaalrace rijden. In de eerste manche kwam hij door harde onderarmen niet verder dan een derde plaats. In de tweede manche kon hij vrij uit rijden en wist toen zijn Yamaha op een sterke tweede plaats over de finish te sturen.

Mike Gijsbertsen, Stevensbeek, 5-6-17, Mike Gijsbertsen tweede in Galvin Cup Stevensbeek

Na de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum, waarin het niet lekker ging en Mike genoegen moest nemen met een zeventiende en achttiende plaats, heeft hij deelgenomen aan de ONK MX1 wedstrijden in Veendam en Rhenen. In deze wedstrijden werd het ritme en het gevoel met de motor steeds beter, al waren de resultaten nog niet optimaal.

Op tweede Pinksterdag stond hij aan de start bij de tweede wedstrijd om de Galvin Cup in Stevensbeek. Voor Mike was dit circuit helemaal nieuw en daarom benutte hij zijn tijd in de training om de baan goed te verkennen. Vervolgens voerde hij het tempo op en wist er na een aantal snelle ronden een derde tijd uit te halen achter Sven van der Mierden en Filip Bengtsson. Tevreden keerde Mike terug naar het rennerskwartier en begon aan de voorbereiding op de eerste manche.

De eerste manche begon niet volgens plan want Mike kwam slecht weg bij het hek en moest vanuit het middenveld terug naar voren zien te komen. Al snel had hij zijn ritme gevonden en begon plaatsen winst te boeken. Omdat hij gedurende de wedstrijd last kreeg van harde onderarmen kon hij niet meer aanzetten maar wel wist hij er een nette derde plaats uit te halen.

Ook in de tweede manche moest Gijsbertsen een inhaalrace rijden en kwam van buiten de top tien terug naar voren. Gelijk vanaf het begin had hij een goede snelheid te pakken en vocht zich terug naar een tweede plaats. De kopman was opdat moment al te ver weg om nog te achterhalen waardoor Mike de manche afsloot op een mooie tweede plaats.

Commentaar Mike Gijsbertsen: ‘’Ík ben tevreden over de dag in Stevensbeek. Stap voor stap gaat het iedere wedstrijd beter. Ik kijk uit naar de komende wedstrijden.’’

Met een 3-2 in de manches eindigde hij in het dagklassement op een tweede plaats. Aanstaande zaterdag zal hij starten in het Open Nederlands Kampioenschap MX1 in Son en daarna zal hij zich voor gaan bereiden op de ADAC Masters Series in Gaildorf, in het weekend van 17 en 18 juni.

 

Daguitslag Galvin Cup Stevensbeek:

1 Filip Bengtsson 120 Pnt

2 Mike Gijsbertsen 104 Pnt

3 Sven van der Mierden 101 Pnt

4 Mike Kras 97 Pnt

5 Eric Leijtens 88 Pnt