Publicatiedatum 05-04-2017

Mike Gijsbertsen zevende in ONK MX1 in Markelo

Mike Gijsbertsen zevende in ONK MX1 in Markelo

 

Mike Gijsbertsen van het Hutten Metaal Racing team is in de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX1 in Markelo op een zevende plaats geeindigd. In de eerste manche finishte de rijder uit Linde op een zesde plaats maar in de tweede manche had hij het moeilijker. Hij kon niet lekker in zijn ritme komen waardoor er niet meer in zat dan een tiende plaats. Met deze resultaten wist Gijsbertsen er een zevende plaats in het dagklassement uit te halen.

Na Heerde, Mill en Axel was het nu de beurt aan circuit de Herikerberg in Markelo. Onder goede omstandigheden begonnen zevenendertig rijders aan de wedstrijddag. Mike kende een goede training waar hij meteen een aantal ronden kon aanzetten en dit leverde hem een achtste tijd op. Verder werd de training gebruikt om nog enkele aanpassingen te brengen aan de vering van de Yamaha zodat hij optimaal aan de start kon verschijnen voor de eerste manche.

Mike Gijsbertsen, Markelo, 2-4-17Door de achtste trainingstijd was Mike verzekerd van een goede plaats achter het starthek. In Markelo is dat extra van belang omdat er na de start een aantal krappe bochten na elkaar liggen. Bij het vallen van het hek zat Mike er meteen goed bij en stuurde zijn Yamaha machine als vijfde door de eerste bocht. Helaas verloor de rijder uit Linde gaande weg de manche de aansluiting met de rijders voor hem en na een mooi gevecht met Eric Leijtens kwam hij als achtste over de finish. Omdat twee rijders voor hem een tijdstraf kregen, schoof Mike twee posities op en werd als zesde geklasseerd.

Ook in de tweede manche zat Gijbertsen er na de start weer goed bij en kon opnieuw als vijfde aan de wedstrijd beginnen. Helaas liep het in deze manche helemaal niet omdat Mike zijn ritme en snelheid niet kon vinden. Daarnaast was het gevoel met de motor niet goed en worstelde Mike zich naar een tiende plaats.

“Ik heb zoveel mogelijk gewerkt aan de afstelling en de vering van de motor. We hebben weer wat nieuwe dingen geprobeerd, wat meteen eigenlijk al stukken beter aanvoelde. Ik denk dat dit eindelijk het begin is van een stap voorwaarts, en hopelijk kunnen we vanaf hier verder bouwen” aldus een optimistisch gestemde Mike.

Aankomende weekend staat Mike aan start bij de tweede wedstrijd om de Dutch Masters in Harfsen. “Ik verwacht niks qua resultaten, ik wil gewoon lekker rijden en een goed gevoel hebben met de motor, dan komen de resultaten vanzelf wel weer terug,” besluit de rijder van het Hutten Metaal Racing team.

 

Daguitslag ONK MX1 in Markelo:

 

1 Filip Bengtsson 100 Pnt

2 Micha Boy de Waal 86 Pnt

3 Jonathan Bengtsson 83 Pnt

4 Rick Satink 75 Pnt

5 Eric Leijtens 72 Pnt

7 Mike Gijsbertsen 66 Pnt