Publicatiedatum 25-05-2015

2016 YAMAHA WOLVERINE-R

2016 YAMAHA WOLVERINE-R

Wolverine R-spec logo

 

Wolverine 2016 blauw

NIEUWE COMPACTE WOLVERINE-R 2-ZITS ROV VAN YAMAHA
De ROV met de beste off-roadprestaties en toonaangevend comfort
Met de nieuwe Wolverine-R introduceert Yamaha een ROV (Recreational Off-Highway Vehicle), die voor zowel recreatie als utility gebruik ideaal is. Een ROV met een agressieve nieuwe styling, een compact en wendbaar chassis, en aangedreven door een nieuwe motor met een hoog koppel en geoptimaliseerde vermogensafgifte.
De Wolverine-R is primair bedoeld voor recreatief gebruik en is dé ROV met de beste off-road prestaties en een toonaangevend comfort voor twee inzittenden. Door zijn compacte ontwerp is de Wolverine-R geschikt voor zowel extreem terrein als voor smalle, technisch lastige, onverharde paden.
De Wolverine-R is uitgerust met hoogstaande technologie waaronder Yamaha’s Ultramatic® volautomatische CVT-transmissie, “On-command” 2WD/4WD/4WD met sperdifferentieel, een volledig instelbare wielophanging en een cockpit met ergonomische geplaatste bedienings-elementen. De Wolverine-R levert een prettige rijervaring qua comfort en vertrouwen, voor zowel bestuurder als passagier.

Overzicht Wolverine-R
• 2-zits ROV met indrukwekkende off-roadprestaties en toonaangevend comfort
• Nieuw compact en wendbaar chassis voor gebruik in extreem terrein
• Agressieve nieuwe styling en exclusieve 26-inch banden
• Cockpit met zonnedak en kuipstoelen met hoge rugleuning
• Krachtige nieuwe 708cc DOHC eencilindermotor
• Yamaha’s Ultramatic® volautomatische transmissie met duurzame CVT-technologie en een natuurlijk aanvoelende motorrem
• On-command® 2WD, 4WD en 4WD met sperdifferentieel
• Volledig instelbare wielophanging met lange veerweg, korte wielbasis en grote bodemvrijheid voor optimale off-roadprestaties
• Intuïtieve bedieningselementen en multifunctioneel LCD instrumentenpaneel

Chassis
Agressieve nieuwe stijl met compact rijgevoel
Door zijn nieuwe frontpanelen en nieuw ontwikkelde chassis heeft de Wolverine-R een agressievere en sportievere uitstraling dan andere ROV-modellen in zijn klasse. Het chassis en de cockpit zijn ontworpen voor maximaal zicht en optimale aan- en afrijhoeken, zodat de bestuurder en passagier extreem terrein en technisch lastige paden aan kunnen waar andere voertuigen voor terugschrikken.
Het compacte nieuwe chassis van de Wolverine-R is korter en smaller dan dat van de 3-zits Yamaha Viking. En door zijn compacte afmetingen heeft de Wolverine-R een aanzienlijk lager zwaartepunt wat weer stabielere rijeigenschappen oplevert. Door het motorblok 148 mm verder naar voren te plaatsen en de twee stoelen meer naar binnen te plaatsen, heeft de Wolverine-R een grote mate van stabiliteit. Om extremer terrein aan te kunnen, heeft het chassis bovendien een nieuw ontworpen bodem, die aan de zijkanten omhoog is gebogen.
Door het smallere carrosserieontwerp zijn de enorme 26-inch Maxxis-banden het breedste deel van het voertuig. Ze verlenen de nieuwe 2-zits ROV niet alleen een perfecte grip, maar geven tevens een krachtige, extreme uitstraling die de off-roadprestaties van de machine extra benadrukken.

Geavanceerd wielophanging
De Wolverine-R is gebouwd voor zwaar, technisch terrein en heeft een geavanceerde wielophanging die extreme wendbaarheid combineert met comfortabele en plezierige rijeigenschappen.
Vóór en achter zijn KYB-schokdempers met apart gasreservoir gemonteerd, die garant staan voor een goede vering met volledige instelbaarheid van snelle en langzame compressiedemping, rebound en veervoorspanning. De lange A-vormige draagarmen achter en onderste “gullwing”-type draagarmen vóór waarborgen een grote duurzaamheid en verbeterde veerwerking.
De wielophanging van de Wolverine-R biedt een veerweg van 246 mm vóór en 269 mm achter, in combinatie met een enorme bodemvrijheid van 290 mm. Daarnaast kan de wielophanging ook nog worden aangepast aan een groot aantal verschillende terreinomstandigheden.

Beschermplaten over de volledige lengte
Voor een optimale bescherming van de motor en het chassis en de mogelijkheid om over obstakels zoals omgevallen bomen of rotsen te glijden, is de Wolverine-R over de volledige lengte voorzien van solide en duurzame beschermplaten in combinatie met kunststof beschermers vóór en achter.

Maxxis Bighorn-banden voor een comfortabel, veilig rijgevoel
De Wolverine-R is uitgerust met 26-inch Maxxis Bighorn-banden die exclusief voor Yamaha zijn ontwikkeld. De 26x8x12 voorbanden en 26x10x12 achterbanden combineren een optimale grip en duurzaamheid met een hoog rijcomfort en nauwkeurige besturing. De banden zijn gemonteerd op solide stalen velgen die zijn bevestigd aan nieuwe, gesmede naven. De banden zijn van het diagonaaltype en zijn specifiek ontworpen voor de Wolverine-R om een maximaal comfort en optimale grip in het terrein te waarborgen.

EPS voor een lichte, nauwkeurige besturing en verbeterd stuurcomfort
De duurzame rondsel- en tandheugelstuurinrichting van de Wolverine-R is voorzien van Yamaha’s beproefde elektrische stuurbekrachtigingssysteem (EPS), dat ontwikkeld is om een uitgebalanceerde ondersteuning en positieve rijderfeedback te leveren. De stuurverhoudingen zijn geoptimaliseerd en zorgen ervoor dat de besturing licht aanvoelt en nauwkeurig is. Het EPS maximaliseert de off-roadcapaciteiten van de Wolverine-R door de vereiste fysieke kracht te verminderen, en vergroot het comfort en rijplezier van de bestuurder.
Yamaha Motor Europe Nederland / Persinformatie januari 2015 / Side-by-Side / Wolverine-R modeljaar 2016 Pagina 5 van 11
Ø 270 mm remschijven voor en achter
Voor een groot en betrouwbaar remvermogen is de Wolverine-R voorzien van Ø 270 mm geventileerde remschijven vóór en achter met tweezuiger remklauwen. Voor een grotere duurzaamheid en bescherming tegen de elementen is een afzonderlijke parkeerrem van het natte-plaattype gemonteerd.

Geheel nieuw interieur met stoelen met hoge rugleuningen
De geheel nieuwe cockpit van de Wolverine-R is ontworpen om een comfortabele en veilige omgeving te bieden voor zowel de bestuurder als passagier. In vergelijking met de Yamaha Viking zijn de bestuurders- en passagiersstoel in de Wolverine-R meer naar het midden geplaatst.
Zachte, veilige kuipstoelen met hoge rugleuning bieden een hoog zitcomfort en uitstekende ondersteuning. Elke stoel is voorzien van een driepuntsgordel en schouderbolsters. Daarnaast is de bestuurdersstoel in drie standen verstelbaar over een totale afstand van 90 mm. Voor extra comfort zijn alle contactpunten in het knie- en kuitgebied afgerond, en een driepunts verstelbare passagiershandgreep biedt extra veiligheid op steile hellingen of hobbelig terrein.

Comfort en gemak
De cockpitindeling van de Wolverine-R is ontworpen om veel comfort en gemak te bieden aan de bestuurder en passagier. Dankzij het intuïtieve ontwerp van de cockpit ervaren nieuwe ROV-gebruikers dat alles op de “juiste” plek zit. De selectiehendel en parkeerremhendel zitten op de middenconsole, die tevens voorzien is van twee bekerhouders en twee ruime opbergvakken. Een in het dashboard gemonteerd handschoenenkastje en compartimenten onder de stoelen bieden extra opbergruimte. Het dashboard is voorzien van een digitale display met een snelheidsmeter, kilometerteller, dubbele ritteller, urenteller, brandstofmeter en indicators voor de transmissiestand en vierwielaandrijving. De cockpit is standaard voorzien van een 12 V outlet voor de voeding van diverse accessoires.

Vlakke laadbak met royaal laadvermogen
De vaste vlakke laadbak van de Wolverine-R is gemaakt van lichtgewicht polypropyleen en heeft een inhoud van 188 liter bij een laadvermogen van 136 kilogram. Om routineonderhoud te vereenvoudigen kan de laadbak worden verwijderd voor toegang tot de motor.
Voor extra veelzijdigheid kan de achterklep van de laadbak worden verwijderd of in verschillende standen in de laadbak worden gezet. De laadbak is tevens voorzien van zes solide sjorpunten voor het vastzetten van lading. Er is ook een trekhaak gemonteerd voor lasten tot 680 kilogram, mede hierdoor is de Wolverine-R ideaal voor zowel recreatief als licht utilitair gebruik.

Hoofdkenmerken van het chassis
• Nieuw wendbaar en compact aanvoelend chassis
• Nieuwe 2-zits cockpit met maximaal zicht voor zowel bestuurder als passagier
• Kuipstoelen met hoge rugleuning, driepuntsgordels en schouderbolsters
• Verbeterd zwaartepunt voor grote wendbaarheid
• Chassisontwerp met korte wielbasis
• Agressieve nieuwe styling in drie verschillende kleurstellingen
• Exclusieve 26-inch Maxxis Bighorn banden
• Wielophanging met lange veerweg en volledig instelbare KYB-schokdempers met apart gasreservoir
• Solide A-vormige draagarmen vóór en achter
• Grote bodemvrijheid
• Beschermplaten over de gehele lengte plus beschermers vóór en achter
• Ø 270 mm geventileerd remschijven rondom, gesmede naven en parkeerrem van het natte-plaattype
• Yamaha elektrische stuurbekrachtiging (EPS)
• LCD instrumentenpaneel met waarschuwingslampjes/-signalen en 12 V outlet
• Middenconsole met parkeerrem/selectiehendel/bekerhouders/toegang tot luchtfilter
• Grote 36,7 liter brandstoftank
• Lichtgewicht polypropyleen laadbak met zes solide sjorpunten
• Rolbeugel met zonnedak
• Tweetraps portiergrendels in autostijl
• Afgeschutte anti-slip vloerplaten
• 50 mm trekhaak met 680 kilogram trekvermogen
• Een serie accessoires voor zowel recreatie als utility gebruik

Motor
Nieuw ontworpen DOHC-motor

De Wolverine-R wordt aangedreven door een nieuw ontwikkelde motor, ontworpen om een hoog koppel en optimale vermogensafgifte te leveren. De vloeistofgekoelde viertakt eencilinder heeft een boring en slag van 103 x 85 mm, een cilinderinhoud van 708cc, vier kleppen en twee bovenliggende nokkenassen (DOHC). Door de motor 148 mm verder naar voren in het chassis te plaatsen, heeft de Wolverine-R een ideaal zwaartepunt en een grote wendbaarheid.
Voor een optimale inlaatefficiëntie gaat rijwind rechtstreeks in de naar voren gerichte luchtinlaat en naar de 44 mm Mikuni brandstofinjector. Terwijl de naar achteren gerichte uitlaat helpt om hitte weg te houden van zowel de bestuurder als de passagier. Voor emissiebeperking is de motor uitgerust met een luchtinductie systeem (AIS) en een katalysator. Voor een stabielere en efficiëntere werking is de motor van de Wolverine-R uitgerust met een nieuwe, aan de voorzijde gemonteerde luchtgekoelde oliekoeler.

Yamaha’s Ultramatic® volautomatische CVT-transmissie
De Wolverine-R is uitgerust met Yamaha’s toonaangevende Ultramatic® volautomatische CVT-transmissie, die door velen wordt beschouwd als een van de meest duurzame en effectieve CVT-systemen in zijn klasse. De selectiehendel met sleufplaat in “autostijl” is in de middenconsole gemonteerd en biedt diverse schakelinstellingen, zoals hoge en lage gearing, achteruit- en neutraalstand.
Dit beproefde en veelgeprezen systeem biedt een soepele en effectieve acceleratie vanuit stilstand. Door het gebruiksvriendelijke karakter en de intuïtieve bedieningselementen is het voertuig ideaal voor recreatieve gebruikers die plezier willen hebben in het terrein, alsmede voor utilitaire gebruikers die een compact, wendbaar en gebruiksvriendelijk voertuig verlangen.
Door de soepele en nagenoeg naadloze acceleratie waarborgt de Ultramatic® volautomatische transmissie van de Wolverine-R ook dat de vermogensafgifte van motor wordt geoptimaliseerd. Door te zorgen dat de Wolverine-R onder alle omstandigheden de effectiefste en efficiëntste overbrengingsverhouding gebruikt, biedt het Yamaha Ultramatic®-systeem de bestuurder het vertrouwen om de moeilijkste en meest technische passages te overwinnen.

Stabiel en natuurlijk aanvoelend afremmen op de motor
De extreem duurzame en betrouwbare Ultramatic® volautomatische transmissie van de Wolverine-R is voorzien van een centrifugaalkoppeling die een onderhoudsarme riem aandrijft. Voor een soepele acceleratie en verbeterde duurzaamheid is het systeem ontworpen om onder alle omstandigheden een constante riemspanning te behouden.
Anders dan sommige andere automatische voertuigen die kunnen “freewheelen” wanneer er geen gas wordt gegeven, is de Wolverine-R ontworpen om een consistente en natuurlijk aanvoelende motorremwerking te produceren. Dit wordt gerealiseerd door het gebruik van een éénweg vrijloopkoppeling die bij afremmen de versnellingen ingeschakeld laat voor een verbeterde controle en extra vertrouwen. Met name in nauwe bochten, op gladde afdalingen of bij rijden in extreem terrein.

Luchtinlaatsysteem met groot volume
Om het motorvermogen te optimaliseren voor opwindende en effectieve off-roadprestaties door het gehele bereik, is de Wolverine-R uitgerust met een luchtinlaatsysteem met groot volume. De luchtinlaat bevindt zich aan de voorzijde in een verhoogde positie onder de kap, goed beschermd tegen stof of vuil dat door de wielen wordt opgeworpen.
Frisse lucht wordt in het luchtfilter met grote capaciteit geleid, dat zich in een eenvoudig toegankelijke ruimte onder de middenconsole bevindt. Vervolgens stroomt de lucht rechtstreeks naar de naar voren gerichte motorinlaat, zodat het 44 mm Mikuni-brandstofinjectiesysteem efficiënt kan werken bij alle motortoerentallen. Voor extra gemak kan het herbruikbare oversized dubbele schuimfilter van de Wolverine-R zonder gereedschap worden vervangen.

“On-command” 2WD/4WD/4WD met sperdifferentieel
Het Yamaha “On-command”-systeem stelt de bestuurder van de Wolverine-R in staat om 2WD, 4WD of 4WD met differentieelsper te selecteren door eenvoudigweg een draaiknop op
het dashboard (links naast het stuurwiel) te bedienen. Deze Yamaha-technologie heeft zich bewezen op de Yamaha Viking en door het intuïtieve en eenvoudige ontwerp is de Wolverine-R gemakkelijk en plezierig te bedienen.
Doordat het systeem wordt bediend door de bestuurder in plaats van een computer, waarborgt On-command een directe selectie van de geselecteerde aandrijfmodus, of het nu gaat om 2WD, 4WD of 4WD met sperdifferentieel. Samen met het feit dat de bestuurder ook direct de hoge, lage of achteruitstand kan selecteren, stelt dit geavanceerde aandrijfsysteem de Wolverine-R in staat om zeer extreem en technisch terrein te doorkruisen.

Eenvoudige toegang voor routineonderhoud
Naast intuïtieve bedieningselementen en praktische technologie wordt de Wolverine-R gekenmerkt door een grote onderhoudsvriendelijkheid. Alle belangrijke onderhoudsitems zijn eenvoudig benaderen. Zo is het CVT-systeem toegankelijk via de zij- en achterpanelen, terwijl de snel te verwijderen voorkap toegang biedt tot de accu en duurzame elektronica. De middenconsole kan worden verwijderd voor toegang tot het luchtfilter en de stang van de selectiehendel. De beschermplaten over de volledige lengte van het chassis bevatten aftapopeningen voor de transmissieolie vóór en achter, de motorolie en de koelvloeistof. De laadbak kan eenvoudig worden verwijderd wanneer toegang tot de motor vereist is.

Hoofdkenmerken van de motor
• Vloeistofgekoelde 708 cc viertakt DOHC-eencilindermotor met brandstofinjectie en lucht-gekoelde oliekoeler
• Uitstekende vermogenskarakteristieken en een geoptimaliseerd koppel bieden een opwindend acceleratievermogen en veel rijplezier
• Yamaha’s Ultramatic® volautomatische transmissie met hoge, lage, achteruit- en neutraalstand
• Duurzame en soepel lopende CVT V-riemtransmissie waarborgt naadloze acceleratie en goede prestaties bij hoge snelheid
• Gebruiksvriendelijk voordifferentieel met “On-command” 2WD/4WD/4WD met sperdifferentieel voor uiteenlopende terreinomstandigheden
• Nieuwe eenweg centrifugaalkoppeling elimineert freewheelen en biedt een constante, stabiele en natuurlijk aanvoelende motorremwerking bij alle snelheden
• Onderhoudsvriendelijke verhoogde luchtinlaat met grote capaciteit waarborgt een optimale motorefficiëntie bij hoge toerentallen en maakt filtervervanging zonder gereedschap mogelijk
• Luchtinductiesysteem (AIS) en katalysator waarborgen hoge milieuprestaties
• Aftapopeningen in beschermplaten en snel verwijderbare toegangspanelen bieden eenvoudig onderhoud van de motor, transmissie, het luchtfilter, de accu en elektronica

Accessoires
Yamaha heeft voor de compleet nieuwe Wolverine-R een reeks accessoires ontwikkeld voor zowel recreatief als utilitair gebruik, zoals een reservewielbevestiging, extra accuset, voorruit, opbergbox voor in de laadbak, opbergvak voor onder de stoelen en een lier. De Wolverine-R accessoires zijn tegelijkertijd met de Wolverine-R leverbaar.

Leverbaar:
De Yamaha Wolverine-R wordt leverbaar in drie kleurstellingen, te weten Yamaha Blue, Solid Green en Camouflage.

De adviesverkoopprijs van de Yamaha Wolverine-R is €16.499,- excl. kosten rijklaar maken.
Blauw en groen zijn bij Yamaha op voorraad en de Camo is er vanaf Juli.