Publicatiedatum 04-06-2016

Erwin Mulder sterk in BeNeCup Supermoto Rockanje

Erwin Mulder sterk in BeNeCup Supermoto Rockanje

Erwin Mulder van het Gebben Racing Yamaha team heeft een sterke indruk achtergelaten in de tweede wedstrijd om de BeNeCup Supermoto in Rockanje. Helaas kreeg hij ook een tegenslag voor de kiezen want in de tweede manche viel hij op een zesde plaats rijdend uit waardoor hij een hoge klassering in het dagklassement kon vergeten. Wel wist de rijder uit Koekange in zowel de eerste manche als de superfinale vierde te worden en dit zorgde ervoor dat hij tevreden terug kon terugblikken op zijn dag.

Erwin Mulder, Rockanje, 29-05-16Het circuit van Rockanje was snel en hierop voelde Erwin zich gelijk thuis in de tijdtraining. Hij zette verschillende keren aan en knalde er een snelle vierde tijd uit. Dit resultaat bezorgde Erwin een boost voor de eerste manche.

Hij pakte een goede start in de eerste manche en reed sterk mee op een vierde plaats. In de beginfase kwam hij dicht in de buurt van de derde man maar door een aantal foutjes moest hij hem laten gaan. Omdat hij al een ruime voorsprong op had weten te bouwen ten opzichte van de vijfde en zesde man, reed hij een eenzame wedstrijd op een vierde plaats. Erwin bleef geconcentreerd rijden en wist op een mooie vierde plaats over de finish te komen.

In de tweede manche kwam Erwin op een vijfde plaats uit de start. Echter op het eerste snelle stuk kwam hij met een andere rijder in aanraking waardoor hij even snelheid moest minderen. Wel kwam hij op een vijfde plaats uit de eerste ronde maar door een kleine valpartij moest hij een plaats afstaan en viel terug naar een zesde plaats. Erwin leek op deze positie af te stevenen maar in de laatste ronde kreeg hij af te rekenen met een mechanische probleem waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten en niet tot scoren kwam.

Aan het einde van de dag werd er een superfinale verreden. Erwin stond op een eenentwintigste plaats op startgrid. Hij pakte een goede start en had de juiste snelheid al snel gevonden. Gedurende de wedstrijd knokte hij zich helemaal terug naar een vierde plaats en sloot hiermee de wedstrijd naar tevredenheid af.

Na twee wedstrijden om de BeNeCup supermoto staat Erwin op een zevende plaats in de tussenstand. Op 11 juni rijdt Erwin zijn volgende wedstrijd en dit is de grasbaanrace in Loppersum.