Publicatiedatum 18-03-2015

IJZERSTERK DEBUUT ONK MX1 GEMERT MIKE GIJSBERTSEN

IJZERSTERK DEBUUT ONK MX1 GEMERT MIKE GIJSBERTSEN
Mike Gijsbertsen, Gemert ONK 15-3-15

Afgelopen zondag werd in Gemert de eerste wedstrijd verreden om het open Nederlands Kampioenschap. Mike Gijsbertsen van het GK KAWASAKI RACING TEAM reed een ijzersterke wedstrijd door gewoon in de voorste gelederen mee te strijden om de punten. Op de GEBBEN RACING – KAWASAKI  boekte hij een zevende en achtste plaats en eindigde hij als zeven totaal. Een heel mooi resultaat in deze eerste wedstrijd.

De baan lag er goed in voor de training en Mike wist dat hij in de tijdtraining niet te lang moest wachten met aanzetten voor een goede tijd, want de baan zou snel zwaarder worden. Het wou toch niet erg goed lukken, er waren veel gele vlag situaties en Mike viel zelf ook nog twee keer. Een zeventiende tijd was het resultaat. Niet geweldig maar goed. Er waren veel buitenlandse rijders die deze wedstrijd aangrepen als training. Er zou dus hard gereden worden, was de verwachting.

In de eerste manche kwam Mike in het middenveld uit de start, maar wist in de eerste ronde toch als 12e door te komen. Het tempo lag erg hoog maar Mike kon goed volgen en kon zelfs verder naar voren komen. In de vierde ronde kwam hij door op plaats zeven. De baan was moeilijk, maar Mike bleef netjes rijden en constante tijden op de klok zetten. Dit betaald zich uit want in de 8e ronde lag hij zelfs zesde. Een paar slechtgestarte rijders kwamen opzetten en die moest Mike voorlaten. Zich niet gek laten maken bleef Mike zijn rondjes draaien en in de laatste ronde heeft hij nog een rijder ingehaald en werd als 7e afgevagd. Een super resultaat in de sterke veld met 3 WK rijders erbij, en derde Nederlander.

De tweede manche kwam Mike weer in de middenmoot uit de start en weer schoof hij in de eerste ronde naar de 12 e plek. Gelijk probeerde Mike weer in zijn eigen ritme te komen, wat goed lukte. Langzaamaan lukte het weer om een paar rijders in te halen. En na 4 ronden lag Mike 9. Met zeer constante ronde tijden reed hij door en werd in deze manche als 8e afgevlagd. Ook in deze wedstrijd werd Mike weer als derde Nederlander afgevlagd.

In het totaalklassement eindigde Mike als 7. In dit veld en de eerste wedstrijd een geweldige opsteker voor hem. Hij was dan ook zeer tevreden met dit resultaat. Dit smaakt naar meer, Mike zal proberen om rustig de stijgende lijn proberen vast tehouden. Aankomend weekend start Mike in het Belgisch Kampioenschap in Moerbeke. En 1 week later staat de tweede ONK op het programma in Halle.