Publicatiedatum 25-05-2015

MANCHEZEGE JAAP CORNETH NK MX2 LICHTENVOORDE

MANCHEZEGE JAAP CORNETH NK MX2 LICHTENVOORDE

Jaap Corneth 10-5-15 Lichtenvoorde


Jaap Corneth
van het Red Bull Kawasaki Team heeft bij het Nederlands Kampioenschap MX2 in Lichtenvoorde een manchezege weten te pakken. In de eerste manche kwam Jaap na een valpartij bij de start terug vanaf een laatste naar een vijftiende positie. In de tweede manche nam hij gelijk de leiding in handen en wist hij ondanks dat hij flink onder druk stond, de koppositie in handen te houden tot over de finish.

Na het blessureleed van in het begin van het seizoen, is Jaap hard aan het werk om weer terug op zijn oude niveau te komen. Helaas begon de eerste manche met een tegenslag voor de rijder uit Baarlo. Hij kwam na het vallen van het starthek ten val en omdat zijn motor door verschillende rijders werd aangetikt, moest hij zijn weg met een beschadigde demper en een kromme achterkant als laatste vervolgen. Jaap zette alles op alles om nog zover mogelijk terug naar voren te komen en wist op het snelle circuit vele plaatsen winst te boeken om uiteindelijk op een vijftiende plaats over de finish te komen.

In de tweede manche revancheerde Jaap zich. Hij pakte een goede start en dook als derde de eerste bocht in. Hij ging gelijk in de aanval op de rijders voor hem en wist na twee bochten de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Jaap zette een strak tempo in maar slaagde er niet in om weg te rijden bij zijn achtervolgers. Ondanks dat hij de hele manche onder druk stond, hield hij het hoofd koel en wist zijn goed geprepareerde Kawasaki als winnaar over de finish te sturen.

Met een 15-1 in de manches eindigde Jaap op een vijfde plaats in het dagklassement. Jaap hoopt dat hij aankomende donderdag mag starten in de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Rhenen.

Uitslagen Nederlands Kampioenschap MX2 in Lichtenvoorde:

Eerste manche:
1 Dennis Wiemann
2 Jarno Derks
3 Ian van der Kolk
4 Dylan van Veghel
5 Michel Schoenmakers
15 Jaap Corneth

Tweede manche:
1 Jaap Corneth
2 Tom Meijer
3 Dylan van Veghel
4 Dennis Wiemann
5 Mike van Kasteren

Daguitslag:
1 Dennis Wiemann 188 Pnt
2 Tom Meijer 180 Pnt
3 Dylan van Veghel 179 Pnt
4 Ian van der Kolk 176 Pnt
5 Jaap Corneth 175 Pnt