Publicatiedatum 16-03-2015

MANCHEZEGE MIKE GIJSBERTSEN IN NK BOEKEL

MANCHEZEGE MIKE GIJSBERTSEN IN NK BOEKEL

Mike Gijsbertsen , Boekel 8-3-15

 

Mike Gijsbertsen van het GK Kawasaki MX Team heeft zaterdag in de tweede wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX1 in Boekel een manchezege weten te boeken. De rijder uit Linde zegevierde in de eerste manche en werd in de tweede manche na een sterk gereden wedstrijd als tweede afgevlagd. Met deze resultaten eindigde hij ook in het dagklassement op een nette tweede plaats.

In de aanloop op de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX1, dat op zondag 15 maart van start gaat in Gemert, wilde Mike nog graag wat extra wedstrijdritme op doen. Hij koos er daarom voor om van start te gaan op het zware zandcircuit van Boekel. Tussen de wedstrijden in Heerde en Boekel waren er nog en aantal kleine verbeteringen doorgevoerd aan de motor en Mike begon dan ook met vertrouwen aan de dag. Ondanks het slechte weer van in het begin van de week lag de baan er boven verwachting goed bij. Mike begon rustig aan de tijdtraining en keek in het begin even de kat uit de boom. Hij zette een aantal keren aan maar omdat het erg druk was op de baan was het niet makkelijk om een perfecte ronde neer te zetten. Door strak en snel te rijden slaagde hij erin om net als in Heerde de pole position te veroveren.

Als eerste mocht Mike in beide manches een plaats zoeken achter het starthek. Echter in de eerste manche kwam hij niet goed weg toen het starthek viel en dook pas in de achterhoede de eerste bocht in. Tijdens de eerste ronde wist hij al vele rijders te passeren en kwam op een zesde plaats voorbij start/finish. Omdat het circuit er verraderlijk in lag, kostte dit kracht maar Mike slaagde erin om constante rondetijden op de klokken te zetten en werkte zich in de vijfde ronde op naar een tweede plaats. Hij sloop naar het achterwiel van de kopman toe en begon druk uit te oefenen. Met een mooie inhaalmanoeuvre nam hij de leiding in de wedstrijd in handen en hield het hoofd koel toen hij zelf onder druk stond van de tweede man. Mike kon in de slotfase een klein gaatje slaan en kwam als winnaar over de finish.

De tweede manche begon met een iets betere start als in de eerste manche. Ditmaal kwam hij na een goed verlopen eerste ronde op een vierde plaats voorbij start/finish. Niet veel later stootte hij door naar een tweede plaats en kroop naar het achterwiel van de kopman toe. Samen reden ze ver weg bij de rest van het deelnemersveld en bouwden een voorsprong op van zo’n twintig seconden. In de slotfase moest hij het hoge tempo van de kopman laten gaan en kwam met een achterstand van acht seconden op een nette tweede plaats over de finish.

In het dagklassement eindigde Mike op een tweede plaats en blikt tevreden terug op de dag. Het rijden gaat op dit moment erg goed en Mike is de puntjes op de i aan het zetten voor Gemert.

Omdat het voor Mike het eerste jaar is in de 450 klasse hebben we als team met advies van Gebben Racing en HVG Engenering de set-up van de motor op Mike afgesteld. Han Kempers van Solva Import heeft de vering in orde gemaakt. De Gebben Kawasaki past Mike als een handschoen. Mike is zeer tevreden over de motor en zal aankomende zondag vol goede moed van start gaan in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX1 in Gemert.