Publicatiedatum 01-04-2015

Mike Gijsbertsen één keer 8e in BK Moerbeke

Mike Gijsbertsen één keer 8e in BK Moerbeke

Mike Gijsbertsen,22-3-15, Belgisch Kampioenschap MoerbekeVeel WK en EK rijders dit weekend aan de start van het Belgisch Kampioenschap in Moerbeke. GK KAWASAKI MX RACING TEAM rijder Mike Gijsbertsen kwam hier ook aan de start. De baan was uitgezet op een groot stuk bouwland met een aantal springheuvels erin die snel werden stukgereden. In Belgie is het normaal dat er veel klassen aan de start komen waaronder de zijspannen, dus de baan zag er na de training al loeizwaar uit.

Mike heeft de in de winter hard getraind om aan de 450 te wennen en de eerste wedstrijden zijn erg goed verlopen. Er is veel vooruitgang geboekt, en hierdoor stijgt het zelfvertrouwen. Iedereen om Mike heen en hijzelf natuurlijk ook zijn erg blij dat alles nu zo  goed gaat. Alles werkt nu gewoon goed, team is goed, motoren van GEBBEN goed, vering van SÖLVA perfect, trainingen gaan goed. Zo kun je wat opbouwen. Zaak is rustig blijven en we benaderen alles wedstrijd voor wedstrijd en proberen zo verder te bouwen.

In Moerbeke stond een veld aan de start van wereldniveau. Hieronder wel 8 WK rijders en niet de minsten, top 5 rijders en ook wel 7-8 EK rijders. Dus het zou hard gaan, dat was zeker. Dit zijn natuurlijk fantastische wedstrijden om te leren voor Mike.

In de tijdtraining gingen ze er gelijk vol in om een goede tijd te zetten. Met 47 man in de baan was het druk. Mike slaagde erin om een 17e tijd te zetten, wat gewoon goed was, gezien de 11e t/m de 18e allemaal in dezelfde seconde zaten. Hij liet op de meeste wereldtoppers maar zo’n 2,5-3 seconden liggen. Mike kon tevreden zijn. Er stonden 3 manches van 20m+ 1 ronde op het programma.

Doordat de MX1 en MX2 bij elkaar in zaten mocht Mike pas als 28e oprijden, en kwam hierdoor helemaal rechts te staan. Na de start remde  Mike de motor tot twee keer toe uit in de eerste ronde en kwam als 32 door de eerste keer. Snel zocht hij zijn ritme op en kwam toch naar voren toe. In dit veld gaat dat natuurlijk moeilijk en ook de baan werkte niet erg mee. Toch slaagde Mike erin om op te rukken tot aan de 14e plaats.  Net voor Lieber werd hij afgevlagd. Het rijden ging goed, maar de eerste ronde was teleurstellend, vond Mike.Er had iets meer in gezeten.

De tweede manche kwam Mike niet goed weg bij het hek, maar zat halverwege de eerste ronde toch op een plekje of 14, maar kwam toen even ten val. Jammer, maar snel weer verder. Weer lukte het op te rukken naar voren en werd afgevlagd op de 15e plaats. Op zich niet verkeerd maar proefde dat er meer in zat. Dan de 3e manche maar!!

De 3e manche starte Mike redelijk en zette de eerste ronde gelijk vol aan en kwam als 14e door. Door snel en zeer constant te rijden kwam hij langzaam nog verder. Tussen alle toppers reed Mike zijn rondjes en finishte uiteindelijk als 8e!! Super gewoon.

Als je zo kort eigenlijk nog maar op een 450 rijdt en je kunt dit nu laten zien, is gewoon heel mooi. Dit was een perfect weekend, veel geleerd en  een goed resultaat. Iedereen bedankt die Mike helpt en ondersteund. Aankomend weekend gaat het ONK verder in Halle. Mike zit lekker in zijn vel en zal proberen om weer een goede wedstrijd te rijden.