Publicatiedatum 04-05-2016

Net geen WK punten Toms Macuks thuis GP Letland

Net geen WK punten Toms Macuks thuis GP Letland

 

Toms Macuks van het Gebben van Venrooy Kawasaki team is in zijn thuis Grand Prix in het Letse Kegums twee keer net buiten de punten geëindigd. Door een aantal kleine foutjes verloor hij in beide manches de aansluiting met het groepje van de vijftiende tot aan de twintigste man waardoor hij in zowel de eerste als de tweede manche op een eenentwintigste plaats over de finish kwam.

Toms Macuks,MXGP Letland, 01-05-2016Om voor eigen publiek te rijden heeft altijd iets speciaals. Dit voelde Toms ook want hij had al enige tijd uitgekeken naar de wedstrijd in Kegums. Hij genoot van iedere ronde en probeerde het beste van zichzelf te laten zien! Op zaterdag kwalificeerde hij zich als twintigste. Hiermee zag hij dat hij in de wedstrijd op zondag mee moest kunnen strijden om de punten.

In de manches op zondag kwam hij in zowel de eerste als de tweede manche dicht in de buurt van de punten. In beide manches was hij in de beginfase niet agressief genoeg waardoor hij kostbare tijd verloor. Dit had tot gevolg dat hij de aansluiting met de groep vanaf de vijftiende tot aan de twintigste man verloor. Op het verraderlijke circuit had hij het zwaar maar hij bleef knokken tot aan het einde. Wel kwam hij helaas net een plaats tekort om punten te kunnen pakken en werd beide keren op een eenentwintigste plaats afgevlagd.

Voor de volgende Grand Prix in Duitsland weet Toms wat hem te doen staat en dat is proberen om in de beginfase minder terrein te verliezen op de groep van rijders waar hij qua snelheid tussen hoort. De Grand Prix van Duitsland wordt aankomend weekend verreden op het bekende circuit van Teutschenthal, een week later staat dan alweer de Grand Prix van Italie op de kalender in Arco di Trento.

 

Uitslagen Grand Prix Letland:

1. Tim Gajser (SLO), Honda (1-4)
2. Tony Cairoli (ITA), KTM (3-2)
3. Romain Febvre (FRA), Yamaha (5-1)
4. Jeremy van Horebeek (BEL), Yamaha (4-3)
5. Max Nagl (GER), Husqvarna (2-5)
24.Toms Macuks (LET), Kawasaki (21-21)