Publicatiedatum 25-05-2017

Podiumplaatsen voor Gebben Van Venrooy team in ONK MX2 en Frans Elite Kampioenschap

Gebben Racing - Van Venrooy, Kawasaki logo

Het Gebben van Venrooy Kawasaki team heeft het afgelopen weekend twee podiumplaatsen in de wacht weten te slepen. Marcel Conijn in het ONK MX2 in Veendam derde te worden in het dagklassement en deze positie wist ook Maxime Desprey te behalen in de vijfde wedstrijd om het Frans Kampioenschap in Saint Thibery.

Marcel Conijn, Veendam, 21-5-17Marcel kende een wat wisselvallige ONK wedstrijd in Veendam, tijdens de tijdtraining kon Marcel niet
een echt een goede ronde neerzetten en kwam niet verder dan een zesde positie. In de eerste manche zette de Kawasaki-rijder een goede race neer. Na een redelijke start hield Marcel het tempo goed hoog en reed snel door het veld naar voren.  Het gat naar de kopman kon hij niet meer dichtrijden maar kwam op een welverdiende tweede plaats over de finish.

De tweede  manche verliep niet helemaal naar wens. Na wat strubbelingen in het begin

lukte het Marcel niet om het juiste ritme te vinden en finishte enigszins teleurgesteld op een zesde positie. In het dagklassement was dit genoeg voor een derde plaats en mocht hiermee plaats nemen op het podium.

Maxime Desprey, Frankrijk, 21-5-2017Maxime Desprey kwam aan de start in de vijfde wedstrijd voor het Franse Elite kampioenschap. Omdat deze wedstrijd gelijk viel met de MXGP in Duitsland had het team besloten Maxime in Frankrijk te laten starten omdat een podiumplaats daar nog mogelijk is. Na een vijfde tijd in de tijdtraining was Maxime erop gebrand zich te laten zien in de wedstrijd. Na een goede start en door een fijn tempo te rijden kwam de Franse Kawasaki-rijder de  top drie binnengestormd. Echter een foutje in de laatste ronde wierp Maxime terug van de tweede naar de derde  positie.

In de tweede manche kwam de  Gebben Van Venrooy Kawasaki-rijder ten val met de start. Na een goede inhaalrace werd Maxime op een vierde positie afgevlagd. Dit resultaat was genoeg voor de derde plaats in het dagklassement. Ook in de eindstand van het Frans kampioenschap heeft Maxime beslag gelegd op de derde plaats. Dit is een mooie opsteker voor de Franse Grand Prix die komend weekend op het programma staat.

Tijdens deze Grand Prix in Ernee komen zowel Marcel (EMX250) als Maxime (MXGP) aan de start voor het Gebben van Venrooy Kawasaki team.