Publicatiedatum 28-04-2016

Robin Bakens hervat motortraining

Robin Bakens hervat motortraining

 

Robin Bakens van het Gebben van Venrooy Kawasaki team heeft vorige week groen licht gekregen van zijn dokter om de motortraining te hervatten. Bakens brak vijf weken geleden tijdens de eerste proef om het Belgisch Kampioenschap in Moerbeke Waas zijn elleboog en pols. In de periode van toen tot nu heeft Bakens hard aan zijn herstel gewerkt en na het aangepaste trainingsprogramma van REV training in Beveren heeft hij samen zijn kinesist Frederick Adriaensens besloten om vorig weekend weer voor het eerst op de motor te stappen.

Robin Bakens, Hervat training, 29-4-16.‘’Het was weer een plezier om voor het eerst op de motor te stappen. Wel voelde het allemaal nog wat raar aan na mijn blessure. Daarnaast was de elleboog nog gevoelig en onstabiel. Ondanks dit heb ik een aantal sessies afgewerkt en daarmee is het begin gemaakt’’: aldus een tevreden Robin Bakens.

Afgelopen zondag heeft Robin nog een dag met de motor gereden en toen ging het al veel beter. Ook had hij toen maar weinig last van zijn elleboog en pols. De komende weken zal hij hard blijven werken om zo snel mogelijk terug de wedstrijden in te kunnen. Wanneer dit zal zijn hangt af van de progressie die hij boekt.

Robin wil Dr. R. Nuyts en osteopaat Wouter Heijen bedanken voor de steun en de goede zorgen maar zeker ook kinesist Frederick Adriaensens. Uiteraard gaat er ook een dankwoord naar alle mensen die hem in deze moeilijke periode gesteund hebben.