Publicatiedatum 23-05-2016

Scott Smulders top tien NK 85cc Veendam

Scott Smulders top tien NK 85cc Veendam

Scott Smulders van het EMD Racing Kawasaki team heeft in het Nederlands Kampioenschap 85cc in Veendam een top tien plaats weten te behalen. Hij had zeker de snelheid om ook in het dagklassement in de top tien te eindigen. Echter door een herstart en vervolgens een valpartij in de eerste ronde kwam hij helemaal vanaf een laatste plaats terug naar een vijftiende plaats. Hiermee werd hij uiteindelijk twaalfde plaats in het dagklassement.

Scott Smulders, Veendam, 22-05-2016In de training zette Scott een negende tijd neer van de 48 deelnemers. Het was druk op het circuit maar Scott kwam er goed tussendoor en trainde netjes in de top tien.

De eerste manche noemt Smulders zelf ‘redelijk’. Smulders weet op zijn goed geprepareerde Kawasaki KX85cc machine op te klimmen van een 14e naar een 9e positie. De tweede manche was al een hele verbetering door van plaats 10 naar 6 te rijden om vervolgens in het achterwiel van de nummers 5 en 4 te blijven rijden. Een rode vlagsituatie gooide roet in het eten. Na de herstart viel Smulders in de eerste ronde. Van de 30e positie wist hij helemaal terug op te klimmen naar een vijftiende plek en dit mag op het circuit van Veendam zeker als een prestatie gezien worden.

Uiteindelijk kwam Smulders net twee punten tekort om in de top tien te finishen en moest nu genoegen nemen met een twaalfde plaats in het dagklassement. Aankomend weekend staat voor Scott de laatste selectiewedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc Noord/West op het programma in Finland. De eerstvolgende NK-wedstrijd is op zondag 5 juni op het mooie circuit van Holten.

 

Daguitslag NK 85cc in Veendam:

1 Adam Collings 200 Pnt

2 Rasmus Pedersen 190 Pnt

3 Boyd van der Voorn 179 Pnt

4 Dean Schellen 172 Pnt

5 Arno Menting 172 Pnt

12 Scott Smulders 158 Pnt