Publicatiedatum 10-04-2016

Sem de Lange eerste leider EK 65cc

Sem de Lange eerste leider EK 65cc

Sem de Lange, Denemarken, 10-4-16 Sem de Lange van het EMD Racing Kawasaki team heeft in het Deense Slagelse de eerste selectiewedstrijd om het Europees Kampioenschap 65cc weten te winnen. De rijder uit Weiteveen had in de eerste manche een flinke strijd om de tweede plaats maar kon er niet langs komen en moest genoegen nemen met een derde plaats. In de tweede manche kwam hij vanaf een vijfde plaats naar de koppositie gereden en zette vervolgens de rest van de wedstrijd naar zijn hand. Dankzij de winst in de tweede manche wist hij ook het dagklassement te winnen.

Sem had zich tot in de puntjes voorbereid op deze wedstrijd. De hele winter is er hard getraind en de Kawasaki 65cc machine stond helemaal op punt om er sterk mee voor de dag te komen. Op zaterdag liet Sem al zien dat hij met de snelsten mee kon want hij kwalificeerde zich achter Liam Everts als tweede voor de wedstrijd.

In de manches op zondag streed de crosser uit Weiteveen voor het podium. In de eerste manche kwam hij al snel aan het achterwiel van tweede man, Ivano van Erp. Omdat een groot deel van het circuit losgetrokken was, ontstond er 1 ideale lijnen. Wanneer je hier van af week, kwam je in het losse zand terecht waardoor je snelheid verloor. Sem stelde alles in het werk om Ivano te passeren maar slaagde hier niet in en moest genoegen nemen met een derde plaats.

Sem wist dat er meer in moest kunnen zitten. Hij pakte een redelijk goede start en kwam op een vijfde plaats door de eerste bocht. Gelijk ging hij in de aanval en slaagde erin om binnen een aantal bochten door te stoten naar de koppositie. Het circuit was ondertussen flink zwaar geworden en hier voelde Sem zich op thuis. Met snelle rondetijden liep hij ver weg bij de rest van de concurrentie en zette de volledige tweede manche naar zijn hand.

Met een 3-1 in de manches won Sem het dagklassement in Denemarken. Volgend weekend staat de tweede wedstrijd van het kampioenschap op het programma in Slowakije.

Scott Smulders, Denemarken, 10-4-16Scott Smulders van het EMD Racing Kawasaki team kwam aan de start in de 85cc klasse. Op zaterdag wist hij zich rechtstreeks te kwalificeren voor de wedstrijd op zondag. Wel kwam hij in de tweede ronde van de wedstrijd even een keer ten val waardoor hij teruggeslagen werd naar een 22ste plaats. Na deze tegenslag herstelde hij zich goed en wist hij met snelle rondetijden hard terug naar voren te komen. Scott kwam op een dertiende plaats over de finish en kwalificeerde zich hiermee voor de wedstrijd.

Scott wist op zijn goed geprepareerde Kawasaki 85cc machine een goede start te pakken in de eerste manche. In de beginfase had hij even tijd nodig om in zijn ritme te komen. Na een aantal ronden had hij deze gevonden en wist zich in het resterende deel van de wedstrijd nog helemaal terug te knokken naar een dertiende plaats.

In de tweede manche zat hij er opnieuw goed vooraan bij. In de beginfase ging het lekker maar daarna verloor hij zijn ritme en moest hij plaatsen prijsgeven. Dit zorgde ervoor dat hij in de tweede manche niet tot scoren kwam en genoegen moest nemen met een 23ste plaats.

Ook Scott zal volgend weekend van start gaan in de tweede EK-wedstrijd in Slowakije!