Publicatiedatum 18-05-2016

SUCCESVOL PINKSTERWEEKEINDE ERWIN MULDER

SUCCESVOL PINKSTERWEEKEINDE ERWIN MULDER

Erwin Mulder van het Gebben Racing Yamaha team heeft in het Pinksterweekend twee goede resultaten weten te behalen in de grasbaanraces van Joure en Stadskanaal. In Joure werd hij netjes tweede en ook in Stadskanaal leek hij op een podiumplaats af te stevenen totdat hij bijna ten val kwam en uiteindelijk als vierde werd afgevlagd.

Erwin Mulder, 15-05-2016, PinksterweekeindeOp zaterdag werd er gereden in Joure. In de training ging het rijden nog niet naar behoren waardoor Erwin besloot om zijn vering na de starttraining iets anders af te stellen, in de hoop dat het in de wedstrijd beter uit zou pakken.

In de eerste manche moest Erwin vanaf de tweede startrij starten. Het rijden ging voor zijn gevoel lekker en ook de aanpassing aan de vering pakte goed uit. Toch moest hij genoegen nemen met een zesde plaats. In de tweede manche mocht hij vanaf de eerste startrij starten en wist hij op een vierde plaats over de finish te komen. Voor de derde manche mocht hij als zesde oprijden naar de start en kon hiermee vanaf de eerste startrij starten. Deze start verliep iets beter dan in de tweede manche maar gelijk in de eerste ronde kreeg hij een grote steen op zijn bril waardoor zijn roll off systeem beschadigd raakte en er een gaatje in het glas kwam te zitten. Hierdoor koos Erwin ervoor om andere lijnen te gaan rijden zodat hij in ieder geval nog iets kon zien. Ondanks het probleem met zijn bril wist hij op een goede tweede plaats over de finish te komen en kon met een goed gevoel aan de finale beginnen.

In de finale mocht hij als vijfde een startplaats uitkiezen. Hij reageerde scherp bij de start en kwam op een vierde plaats door de eerste bocht. Al snel wist hij door te stoten naar een tweede plaats maar opdat moment was de kopman al te ver weg. Erwin probeerde alles wat hij kon maar slaagde er niet meer in om hem te passeren en kwam op een tweede plaats over de finish.

Op Pinkstermaandag kwam hij aan de start in Stadskanaal. In de eerste manche startte hij op de eerste startrij en wist hij op een vierde plaats over de finish te komen. In de tweede manche werd hij na een start vanaf de tweede startrij zevende. In de derde manche mocht hij als vijfde de baan op en kon hiermee vanaf de eerste startrij starten. Hij pakte een goede start en na een aantal mooie inhaalmanoeuvres wist hij op een goede derde plaats over de finish te komen.

Voor de belangrijke finale mocht hij als vijfde een plaats zoeken achter het startlint. Ook dit keer pakte hij een goede start en kwam op een derde plaats de eerste bocht uit. Al snel wist hij de tweede man te passeren en ging in de aanval op de kopman. Toen hij er vlak achter zat, raakte hij zijn motor even een keer helemaal kwijt en kwam bijna ten val. Gelukkig wist hij zijn Yamaha op het circuit te houden maar hierdoor kwam de derde man hem wel voorbij. Na dit foutje kon hij niet meer in zijn ritme komen maar probeerde het tempo zo hoog mogelijk te houden. Ondanks dat hij alles gaf, wist de vierde man hem toch nog te passeren en kwam hij op een vierde plaats over de finish.

De volgende wedstrijd van Erwin is de BeNeCup supermoto in Rockanje op 29 mei.

 

Fotocredits: Tineke Barels