Publicatiedatum 25-04-2017

Succesvol weekend Gebben van Venrooy Kawasaki Racing in GP Valkenswaard

Succesvol weekend Gebben van Venrooy Kawasaki Racing in GP Valkenswaard

Gebben Racing Van Venrooy Kawasaki Team, Succesvol weekend Gebben van Venrooy Kawasaki Racing in GP ValkenswaardAfgelopen weekend stond voor het Gebben van Venrooy Kawasaki team de Grand Prix van Europa op de agenda, die verreden werd in Valkenswaard. De Fransman Steven Lenoir maakte hier zijn debuut voor het team uit Rogat en tevens kwam Marcel Conijn uit in de EMX250 klasse.

Marcel Conijn, Valkenswaard, 23-4-2017,Succesvol weekend Gebben van Venrooy Kawasaki Racing in GP Valkenswaard Marcel wist zich rechtstreeks te kwalificeren in een sterk deelnemersveld en kon zich op gaan maken voor de wedstrijd die later op de dag verreden werd. Tijdens de start van de eerste manche kwam Marcel niet goed weg en werd ingesloten voor de eerste bocht. Na een foutje in de eerste ronde kwam de Kawasaki-rijder geen moment in zijn ritme en reed de wedstrijd uit op een 31ste positie.

Na wat aanpassingen tussendoor was de start van de tweede manche beter en kon Marcel zich mengen in de strijd om de punten. Helaas finishte de Kawasaki rijder op een 21ste positie waarmee hij net geen punt mee kon nemen naar huis. Over twee weken komt Marcel aan de start tijdens de derde wedstrijd in het EK in het Letse Kegums

Steven Lenoir, Valkenswaard, 23-4-2017Steven Lenoir maakte zijn debuut voor het Gebben Van Venrooy Kawasaki team als invaller voor de vaste rijder, Maxime Desprey, die tijdelijk voor het fabrieksteam van Kawasaki uitkomt. Het lukte de Fransman om op het zanderige circuit drie WK punten te scoren.

De vrije training en kwalificatietrainingen werden vooral gebruikt om de juiste afstellingen te vinden.  Tijdens de start van de eerste manche kwam hij in de eerste ronde ten val, waarna hij aangewezen was op achtervolgen. Binnen een paar ronden had Steven de aansluiting gevonden met de groep die streed om de WK punten. Echter een defecte schokbreker gooide roet in het eten en moest de Franse Kawasaki-rijder noodgedwongen het tempo laten zakken en finishte op een 26ste positie.

In de tweede manche kwam Steven goed uit de startblokken en kwam in de beginfase door op een twintigste plaats. Door een goed tempo te rijden werkte hij zich op naar een zeventiende positie. Door een klein foutje in de laatste ronde verloor de Gebben van Venrooy Kawasaki-rijder nog een plaatsje maar eindigde op een mooie achttiende positie, wat hem drie WK punten opleverde.