Publicatiedatum 11-06-2022

TEGENSLAG VOOR VLAANDEREN IN ERNEE

Het Gebben van Venrooy Yamaha team kwam het afgelopen weekend aan de start tijdens de tiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Ernee. Na een moeilijke Grand Prix in Spanje was het team gemotiveerd om dit in Frankrijk recht te zetten. Door veel regenval op zaterdag besloten verschillende rijders om niet deel te nemen aan de kwalificatie omdat het circuit er nat en verraderlijk bij lag. Één van de rijders die niet reed was Vlaanderen en hij besloot samen met het team om zich niet voor te gaan bereiden op de wedstrijd van zondag.

Ondanks de regenval, was de baan op zondag in perfecte conditie maar vanwege een slechte startplaats, was het moeilijk voor Vlaanderen. Door een valpartij bij de start van de eerste manche en een flinke valpartij later in de eerste ronde, moest hij van achter uit het veld terug naar voren komen. Uiteindelijk kwam hij gedurende de wedstrijd terug naar een vijftiende plaats.

 

In de tweede manche ging hij voor beter maar helaas liep het niet zoals hij dat wilde. Een andere rijder kwam vlak voor hem ten val waardoor Vlaanderen geen kant meer op kon. Later in de manche kreeg hij af te rekenen met remproblemen waardoor hij geen andere keuze had dan de wedstrijd te verlaten.

Aankomend weekend staat de elfde wedstrijd van het wereldkampioenschap op het programma in het Duitse Teutschenthal. Hier zal het team voor betere resultaten gaan en hopelijk hebben ze dan het geluk meer aan hun zijde!

Calvin Vlaanderen, MXGP Ernee, 5-6-2022
Calvin Vlaanderen, MXGP Ernee, 5-6-2022

Commentaar Calvin Vlaanderen (19e in het dagklassement): ‘’Het was een frustrerend weekend in Ernee. Na alle drama op zaterdag, had ik in de manches op zondag een slechte startplaats ondanks dat ik in de tijdtraining op zaterdag een goede zevende tijd had neergezet. De eerste manche begon niet volgens plan want ik kwam in de eerste bocht na de start ten val en later in de eerste ronde viel ik nog een keer. Ik was niet tevreden over mijn rijden maar wist er toch nog een vijftiende plaats uit te halen. Ook in de tweede manche kreeg ik af te rekenen met dingen die je niet in de hand hebt. Een rijder kwam voor mij ten val achter een bult waar je niet achter kon kijken. Ik kon zijn motor niet meer ontwijken en kwam ten val. Na deze tegenslag had ik problemen met mijn voorrem en moest de wedstrijd verlaten. Momenteel mis ik nog wat zelfvertrouwen op de harde banen omdat ik een aantal valpartijen heb meegemaakt in de laatste paar wedstrijden. Het is een rollercoaster de laatste weken want in Sardinie stond ik aan de top en nu sta ik helemaal onderaan. Ik ga mezelf herpakken en probeer terug aan de top te komen!’’

Calvin Vlaanderen, MXGP Ernee, 5-6-2022
Calvin Vlaanderen, MXGP Ernee, 5-6-2022

Fotocredits –

BAD LUCK FOR VLAANDEREN IN ERNEE

The Gebben van Venrooy Yamaha team travelled to Ernee in France for round ten of the MXGP World Championship and were motivated for a good weekend after a difficult previous round. With a lot of rain hitting the circuit on Saturday, some MXGP riders decided not to race the qualifying race due to safety concerns and Vlaanderen was one that didn’t take to line. 

Despite the rain, the track was in fantastic conditions for the main race day but a bad gate pick made things tricky for Vlaanderen. In the first moto, a crash around the first corner and then again on the opening lap meant he was buried at the back. In the end it was a good recovery ride to come home in fifteenth.

Looking for more in moto two but things didn’t go his way after another rider crashed leaving Vlaanderen nowhere to go. Due to some brake issues, he was left with no choice than to retire from the race.

The team will get ready for round eleven of the series heading to Germany this weekend and will hope for better results as well as more luck on their side.

Calvin Vlaanderen, MXGP Ernee, 5-6-2022
Calvin Vlaanderen, MXGP Ernee, 5-6-2022

Calvin Vlaanderen (19th overall): It was a frustrating weekend in Ernee. With all the drama unravelling on Saturday I had quite a bad gate pick for Sundays races despite being seventh in timed practice. Sunday’s first race didn’t start off well with going down in the first corner, and again on the 1st lap. I came back to 15th but I wasn’t very happy with my riding. The second race again I had some uncontrollable issues, another rider crashed on a blind landing and I couldn’t avoid the bike and went down. After that I had some issues with the front brake and had to pull in. I’m lacking some confidence on hard pack at the moment with having some crashes the last couple weeks. It’s been a rollercoaster the last couple weeks being right at the top and now at the bottom but I’ll pick myself up and try build back to get to the top again.