Publicatiedatum 12-07-2016

Top tien beide rijders Gebben van Venrooy Kawasaki team in Dutch Masters

Top tien beide rijders Gebben van Venrooy Kawasaki team in Dutch Masters

 

Het Gebben van Venrooy Kawasaki team heeft met beide rijders de Dutch Masters of Motocross in de top tien af weten te sluiten. Tijdens de laatste wedstrijd in Halle zat het Toms Macuks niet mee maar toch wist hij zich te verzekeren van een achtste plaats in de eindstand van de MX1 klasse. Bastian Boegh Damm reed een hele sterke wedstrijd in de 125cc klasse en finishte als vierde, wat hem in het eindklassement een negende plaats opleverde.

Toms macuks, Halle, 10-07-2016, Top tien beide rijders Gebben van Venrooy Kawasaki team in Dutch Masters Het was niet de dag van Toms in Halle. In de eerste manche ging het rijden lekker maar in de top tien rijdend kreeg hij af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. Met frisse moed ging hij van start in de tweede manche maar bij een valpartij in de eerste bocht bezeerde hij zijn arm. Ondanks de pijn stapte hij toch op de motor en begon aan een inhaalrace. Vanaf een vijfendertigste positie knokte hij zich terug naar een veertiende plaats en verzekerde zich hiermee van een achtste plaats in de eindstand van het kampioenschap.

Commentaar Toms Macuks: ‘’Mijn snelheid was goed maar ik moet hard werken en leren om goed voor de dag te kunnen komen in de Nederlandse wedstrijden. Voor mij was dit mijn eerste seizoen in het Nederlands kampioenschap en ik heb veel geleerd. Ik weet wat ik moet doen om beter te worden’’.
Bastian Boegh Damm,Halle, 10-07-2016, Top tien beide rijders Gebben van Venrooy Kawasaki team in Dutch MastersBastian Boegh Damm had het prima naar zijn zin op het circuit van Halle en reed een goede wedstrijd in de 125cc klasse. In de tijdtraining benutte hij de ruimte op het circuit om er een hele snelle tijd uit te persen en kwam uit op een vijfde plaats.

In de eerste manche kwam hij niet lekker weg bij de start en kwam pas op een zestiende plaats door de eerste bocht. Hij had veel werk te doen maar door agressief te werk te gaan wist hij vele rijders te passeren en kwam op een mooie zevende plaats over de finish.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kon hij op een tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Op het zwaarder geworden circuit had hij een goed ritme en wist zich terug te knokken naar een vierde plaats.

Met een 7-4 in de manches eindigde hij op een vierde plaats in het dagklassement en in de eindstand om de Dutch Masters of Motocross 125cc is hij op een negende plaats geeindigd.

Voor het Gebben van Venrooy Kawasaki team is de volgende wedstrijd de Grand Prix van Tsjechie op 24 juli. Hier zal alleen Toms voor het team aan de start komen, een week later gaat het kampioenschap verder in Lommel waar ook Bastian zal rijden.