Publicatiedatum 11-04-2017

TOP TIEN MARCEL CONIJN EN MAXIME DESPREY, LEERZAAM WEEKEND SEM DE LANGE

Gebben Racing - Van Venrooy, Kawasaki logo

Afgelopen weekend was het Gebben van Venrooy Kawasaki team op vier fronten actief. Marcel Conijn reed in Markelo de vierde ONK van het seizoen en werd daar negende. In Frankrijk kwam Maxime Desprey aan de start bij een wedstrijd voor het Frans kampioenschap en hij liet een zesde plaats noteren. Voor Sem de Lange stond de eerst EMX85 wedstrijd op het programma. Deze werd verreden in het Deense Naestveld en Sem wist hierin eenentwintigste te worden.

Marcel Conijn, Markelo, 2-4-17.2Marcel Conijn wist zondag in Markelo in beide manches een mooie top tien plaats te scoren. Nadat hij in de tijdtraining een achtste tijd neer had weten te zetten, reed Marcel een solide eerste manche. Hij startte binnen de top tien en finishte op zijn Kawasaki KX250F op een nette achtste positie. In de tweede manche zat Marcel wat verder naar achteren in de eerste ronde. Nadat hij zijn ritme had gevonden kwam de inwoner van Terschelling uiteindelijk op een negende plaats over de finish. In het totaalklassement kwam hij eveneens uit op een negende positie.

Maxime Desprey, Romagne, 2-4-17Maxime Desprey kende een lastige dag in het Franse Romagne. Daar werd de tweede wedstrijd om het Franse Kampioenschap verreden. Omdat Maxime niet geheel fit aan de start verscheen was de opdracht vooral de schade in het kampioenschap te beperken. De zieke Kawasaki-rijder zette een zevende trainingstijd neer en was daar niet ontevreden over gezien de situatie. Na de start van de eerste manche deed Maxime toch nog lange tijd mee om de podiumplaatsen. Echter op het einde van de wedstrijd moest hij het tempo laten zakken en finishte de race op een vijfde plaats. In de tweede manche miste Desprey de start en moest vanuit het achterveld naar voren komen. Dit koste de niet fitte Kawasaki rijder veel krachten maar toch zette hij door en wist er nog een zesde plaats uit te halen. Met deze resultaten eindigde hij op een zesde plaats en staat na twee wedstrijden om het Frans Kampioenschap op een vierde plaats in de tussenstand.

Sem de Lange, Denemarken, 2-4-17
In het Deense Naestveld stond afgelopen weekend de eerste EMX85 op het programma voor Sem de Lange. Er waren 62 rijders op de wedstrijd afgekomen en daarom werd er in twee groepen getraind. Sem zat er de hele zaterdag uitstekend bij en liet zien dat het met de snelheid goed zit. Na een zevende tijd in de training wist Sem in de kwalificatieheat als vijfde te eindigen. Helaas was het op zondag allemaal anders voor de 85cc debutant. In de eerste manche bleef Sem staan bij de start en moest als allerlaatste aan de wedstrijd beginnen. Al snel wist hij veel plaatsen goed te maken alleen bleek de tijd tekort en zat er niet meer in dan een tweeëntwintigste plaats. Ook in de tweede manche kende Sem een slechte start en moest hij aan een inhaalrace beginnen. Na weer een manche knokken kwam de Lange als eenentwintigste over de finish, net een plaats te kort voor een punt.

Aankomend weekend zullen Marcel en Sem starten in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Harfsen. Maxime zal in het Franse Castelnau de Levis aan de start staan bij de derde wedstrijd om het Frans Kampioenschap.