Publicatiedatum 05-10-2020

Vlaanderen impresses at Mantova 3

The Gebben Van Venrooy Racing team were dealt a blow heading into the final round of a triple header at the sandy Mantova 3 circuit which left the team down to one rider.

It was Calvin Vlaanderen who was the sole rider for the team and he’d also been through the wars at Mantova 2 which meant he had to ride with pain in his hip. The MXGP rider dug deep though and still had a good day on his Gebben Van Venrooy Yamaha.

In the first moto, Vlaanderen was sitting in fourteenth after the first couple of laps but was determined to move forward. The sandy track at Mantova was very fast and hard to pass but Vlaanderen was able to move forward to eleventh by the end of the race which was a solid race.

Fortunately, in the second moto, Vlaanderen was able to take a better start as he was inside the top ten which always makes life easier. For over half the race, Vlaanderen was in a comfortable eighth and was looking good. On lap ten, Mitch Evans made a move on him but to come home in ninth was a good race as Vlaanderen gains more experience in the MXGP class every week and gets more comfortable. A 11-9 scorecard meant Vlaanderen ended up twelfth overall for the day.

The team will now prepare for round twelve of the MXGP World Championship heading to Spain next weekend which will be a new track for all the riders.

Calvin Vlaanderen (12th overall):  It was a solid day going 11-9 in the races. It was mentally and physically a tough day for me with pain in my hip and some stomach issues, but I fought through it and never gave up. A few days rest and then we go again in Spain. I missed my teammates under the tent with me and hope to see them back soon!

 

 

Persbericht: Rogat, 05-10-2020

 

Vlaanderen maakt indruk in Mantova 3

Calvin Vlaanderen, Mantova3 3 Calvin Vlaanderen, Mantova3 2

Het Gebben van Venrooy Racing team kende voor aanvang van de laatste wedstrijd van de triple header Grand Prix in Mantova tegenslag want het team was geslonken tot enkel Calvin Vlaanderen. Ook hij had het niet makkelijk want tijdens Mantova 2 kwam hij ongelukkig ten val en moest met een pijnlijke heup rijden. De MXGP rookie ging diep en wist er op zijn Gebben van Venrooy Yamaha toch een goede dag van te maken.

In de eerste manche zat Vlaanderen na een aantal ronden op een veertiende plaats en was vastbesloten om naar voren te komen. Het zandcircuit van Mantova lag er snel in waardoor het moeilijk was om in te halen. Toch wist Vlaanderen er een elfde plaats uit te halen, wat een goede wedstrijd betekende!

In de tweede manche was zijn start beter en kon hij in de top tien aan de wedstrijd beginnen, wat het leven makkelijker maakte voor Vlaanderen. Tot na het midden van de wedstrijd reed hij op een achtste plaats en alles zag er goed uit. In de tiende ronde verloor hij enkel een positie aan Mitch Evans en werd als negende afgevlagd. In deze manche heeft hij weer veel ervaring opgedaan in de MXGP klasse en begint zich iedere week comfortabeler te voelen. Met een 11-9 in de manches eindigde Calvin op een twaalfde plaats in het dagklassement.

Het team zal zich nu gaan voorbereiden op de twaalfde wedstrijd van het wereldkampioenschap, die aankomend weekend zal worden verreden in het Spaanse Madrid. Dit is voor iedereen een nieuwe baan op de kalender.

Commentaar Calvin Vlaanderen (12e in het dagklassement): Het was een goede dag met een 11-9 in de manches. Het was mentaal en fysiek een zware dag voor mij omdat ik pijn in mijn heup had en problemen had met mijn maag. Ik vocht mijzelf er doorheen en ik heb niet opgegeven. Nu een aantal dagen rust en dan gaan we naar Spanje. Ik miste mijn teammaten onder de tent en hopelijk zijn ze er snel weer bij.’’