Publicatiedatum 07-07-2016

Wisselend succes Gebben van Venrooy Kawasaki team Dutch Masters Emmen

Het Gebben van Venrooy Kawasaki team heeft in de voorlaatste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum wisselend succes geboekt. Toms Macuks wist een manche in de top tien finishen in de MX1 maar door een valpartij in de tweede manche moest hij genoegen nemen met een elfde plaats. Bastian Boegh Damm reed in Emmercompascuum zijn allereerste wedstrijd voor het team in de 125cc en wist elfde te worden in de eerste manche. In de tweede manche kreeg hij af te rekenen met een mechanisch probleem en moest toen noodgedwongen de wedstrijd verlaten.

Toms Macuks, Emmen, 5-7-2016, Wisselend succes Gebben van Venrooy Kawasaki team Dutch Masters EmmenToms Macuks had het in Emmercompascuum moeilijk om in zijn ritme te komen. In de eerste manche wist hij op een achtste plaats over de finish te komen. Ook in de tweede manche reed hij op een achtste plaats totdat hij ten val kwam en terugviel naar een negentiende plaats. In het resterende deel van de wedstrijd heeft hij alles gegeven en knokte zich nog terug naar een elfde plaats.

Toms is erg teleurgesteld over zijn rijden en is er op gebrand om het aanstaande zondag in Halle beter. In het dagklassement werd hij negende en in de tussenstand bezet hij na Emmercompascuum de zesde plaats.

Bastian Boegh Damm, Emmen, 5-7-2016,Toms Macuks, Emmen, 5-7-2016, Wisselend succes Gebben van Venrooy Kawasaki team Dutch Masters Emmen Voor Bastian Boegh Damm was het zijn eerste wedstrijd op de nieuwe machine. Het team heeft veel werk verzet om de motor goed afstellen voor Bastian. Omdat hij in de aanloop op de wedstrijd slechts drie uur met deze motor had gereden, had hij nog even wat tijd nodig om eraan te wennen. In de tijdtraining ging hij verschillende keren op pad om een snelle tijd op de klokken te zetten en kwam uit op een twaalfde tijd.

In de eerste manche pakte hij een redelijk goede start en kwam rond de tiende plaats over de eerste bult heen gesprongen. In de beginfase wist hij zich al op te werken naar een zevende plaats totdat hij tijdens de eerste ronde in een bocht ten val kwam. Vele plaatsen gingen hierbij verloren waardoor hij vanaf een dertigste plaats aan een inhaalrace moest beginnen. Met een goed ritme kwam hij met grote sprongen terug naar voren en wist uiteindelijk op een goede elfde plaats te finishen. Helaas kwam hij gedurende de wedstrijd een aantal keren ten val en werd teruggeslagen naar een dertigste plaats. Bastian gaf niet op en ging terug in de achtervolging. Hij wist nog vele plaatsen winst te boeken en wist de manche af te sluiten op een elfde plaats.

Ook in de tweede manche zat hij er goed vooraan bij na de start en kwam op een achtste plaats uit de start. Helaas kwam hij gedurende de wedstrijd een aantal keren ten val maar hij vond het juiste ritme en werkte zich terug op naar een elfde plaats. Vervolgens dichtte hij het gat tot aan een groepje van drie of vier rijders maar het zat hem niet mee want hij kreeg af te rekenen met mechanische problemen en moest hierdoor de wedstrijd verlaten.

Omdat Bastian in de tweede manche niet tot scoren kwam, moest hij in het dagklassement genoegen nemen met een negentiende plaats. In de tussenstand om de Dutch Masters of Motocross staat hij na de wedstrijd in Emmercompascuum op een negende plaats.
Aankomende zondag zal de laatste wedstrijd van het kampioenschap verreden worden in Halle.