Publicatiedatum 17-06-2016

Enkel en handbreuk voor Erwin Mulder

Enkel en handbreuk voor Erwin Mulder

 

Erwin Mulder van het Gebben Racing Yamaha team is in de grasbaanwedstrijd in Loppersum geblesseerd geraakt. In de finale kwam Mulder sterk terug naar voren maar in het heetst van de strijd kwam hij op een derde plaats rijdend ten val en brak hierbij zijn enkel op twee plaatsen en liep daarnaast een aantal breukjes op in zijn hand.

Erwin Mulder, Lopersum, 12-06-2016Gelijk vanaf het begin af aan ging het rijden lekker met Erwin. Dit zorgde ervoor dat hij met veel enthousiasme aan de wedstrijd begon. In de eerste manche startte hij vanaf de eerste startrij maar kwam toch matig weg bij de start. Wel wist Mulder er een tweede plaats uit te halen waarmee hij sterk aan de wedstrijd begon. In de tweede man vond er een kleine valpartij plaats waardoor er een herstart plaats moest vinden. Erwin wist zich hierin te verzekeren van een vierde plaats. Omdat hij nog niet alles op orde had voor de derde manche en al genoeg punten had weten te scoren voor kwalificatie voor de finale, besloot hij om niet van start te gaan en zijn motor te prepareren voor de finale.

In de finale begon Erwin van achter uit het veld terug naar voren te rijden. Echter toen hij de tweede man in wilde halen, ging het mis en kwam hij hard ten val. Bij de valpartij heeft Erwin twee breuken opgelopen in zijn enkel en een aantal breukjes in zijn hand.

Voor de rijder uit Koekange betekent dit dat hij een aantal weken buiten de strijd zal zijn en aanstaande zondag niet zal starten in de vierde wedstrijd om de BeNeCup Supermoto in Enter.

Op de volgende link kunt u de valpartij van Erwin zien: https://www.youtube.com/watch?v=tM0Pc9028es