Publicatiedatum 16-04-2018

Gebben Van Venrooy Kawasaki team scoort goed in Portugal

Gebben Van Venrooy Kawasaki team scoort goed in Portugal

Voor het Gebben Van Venrooy Kawasaki team stond afgelopen weekend de vijfde Grand Prix op het programma in het Portugese Agueda. Door de hevige regenval op de dagen voorafgaande aan het evenement was het circuit erg verraderlijk geworden.

Dat beide rijders aan elkaar gewaagd zijn bleek direct al in de tijdtraining. Desprey zette zijn Kawasaki op een dertiende tijd en Lupino deed het nog iets beter met een twaalfde plaats.

Tijdens de start van de eerste manche begonnen beide rijders in het middenveld. Het lukte Desprey zich los te maken van de groep en was bezig om zich de top tien in te rijden. Echter een aanval op Shaun Simpson mislukte en beide rijders kwamen ten val. Uiteindelijk finishte de Fransman op een dertiende positie. Lupino reed een wat lastige wedstrijd doordat hij een foutje maakte in het begin van de wedstrijd. Hij bracht de Kawasaki uiteindelijk op een vijftiende positie over de finish.

Tijdens de tweede manche hadden beide rijders een slechte start. In de beginfase kwamen beide rijders sterk naar voren gereden. Lupino finishte uiteindelijk op een veertiende positie en Maxime Desprey kwam op een zestiende plaats binnen.

In de daguitslag vinden we beide rijders terug op een vijftiende en zestiende positie. Over twee weken staat de zesde wedstrijd op het programma in Rusland.

 

Daguitslag MXGP Portugal:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Antonio Cairoli 44 Pnt

3 Tim Gajser 36 Pnt

4 Romain Febvre 34 Pnt

5 Glenn Coldenhoff 29 Pnt

15 Alessandro Lupino 13 Pnt

16 Maxime Desprey 12 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Jeffrey Herlings 241 Pnt

2 Antonio Cairoli 225 Pnt

3 Romain Febvre 169 Pnt

4 Clement Desalle 165 Pnt

5 Gautier Paulin 147 Pnt

15 Maxime Desprey 58 Pnt

17 Alessandro Lupino 52 Pnt

 

Boegh Damm in de punten in Agueda 

Bastian  Boegh Damm heeft tijdens de tweede wedstrijd om het EMX250 Kampioenschap goed gepresteerd. Hij wist zich met een elfde tijd in zijn groep moeiteloos te kwalificeren. In de eerste manche wist de Gebben Van Venrooy-rijder er een mooie tiende plaats uit te slepen.

In de tweede manche begon de jonge Deen opnieuw in de top tien maar een valpartij wierp hem ver terug. Uiteindelijk finishte hij net buiten de punten. Het lukte Marcel Conijn niet om zich te kwalificeren voor de wedstrijd.

Press Release: Rogat, 16-04-2018

 

Good Points Pickings For Gebben Van Venrooy Kawasaki Team in Portugal

The Gebben van Venrooy Kawasaki Team lined up for action at the fifth round of the motocross world championship series in Portugal last weekend. The track was extremely challenging due to heavy rain leading up to the race.

The team’s riders matched each other during qualifying with Alessandro Lupino claiming 12th spot and Maxime Desprey 13th.

Both riders had a mid field start in race one. Desprey headed for a top ten, but crashed with Shaun Simpson when trying to pass him. He eventually finished 13th. Lupino recovered from an early mistake to finish 15th.

Both riders failed to get proper starts in race two, but made strong surges forward. Lupino eventually claimed 14th spot with Desprey in 16th. They settled in on 15th and 16th overall for the day respectively.  The next round of the world championship series is on 1 May in Russia.

Bastian Boegh Damm added to his EMX250 points tally with a solid performance. He qualified easily by posting the 11th time in his group, and followed this up with a strong tenth place in the first heat. He was headed for another top ten finish in the second race, but a crash dropped him out of the points.

Teammate Marcel Conijn struggled in the treacherous conditions and did not qualify for the races.

 

Overall MXGP Portugal:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Antonio Cairoli 44 Pnt

3 Tim Gajser 36 Pnt

4 Romain Febvre 34 Pnt

5 Glenn Coldenhoff 29 Pnt

15 Alessandro Lupino 13 Pnt

16 Maxime Desprey 12 Pnt

 

World Championship Standings MXGP:

1 Jeffrey Herlings 241 Pnt

2 Antonio Cairoli 225 Pnt

3 Romain Febvre 169 Pnt

4 Clement Desalle 165 Pnt

5 Gautier Paulin 147 Pnt

15 Maxime Desprey 58 Pnt

17 Alessandro Lupino 52 Pnt

 

Fotocredits: Eric Laurijssen