Publicatiedatum 02-07-2017

Maxime Desprey scoort goed in MXG Portugal

Maxime Desprey scoort goed in MXG Portugal

Maxime Desprey van het Gebben van Venrooy Kawasaki team is in de twaalfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Portugese Agueda in de top vijftien geeindigd. In de eerste manche wist de Fransman met een zeventiende plaats vier punten te scoren en in de tweede manche deed hij het met een vijftiende plaats nog twee plaatsen beter. In de EMX250 wist Bastian Boegh Damm met een zeventiende plaats vier punten te scoren terwijl Marcel Conijn veel tegenslag kende en uiteindelijk puntloos bleef.

Maxime Desprey,Agueda, 2-7-17, Maxime Desprey scoort goed in MXG Portugal

Na de teleurstellende Italiaanse Grand Prix stond Maxime Desprey afgelopen weekend aan de start in Agueda, Portugal. Tijdens de kwalificatie op zaterdag wist Maxime de Kawasaki op een achttiende positie over de finish te sturen. Helaas werd de goede start van Maxime in de eerste bocht teniet gedaan door een touche met een andere rijder. Hierdoor kwam de Fransman na de eerste ronde pas op een achtentwintigste plaats door. Vervolgens vond Maxime het goede ritme en knokte zich terug naar een nette zeventiende plaats.

Na een goede start in de  tweede manche kwam Maxime in de eerste bocht in aanraking met merkgenoot Clement Desalle. Opnieuw moest hij aan een inhaalrace beginnen. Nu  zat hij direct in een goed ritme en met goede rondetijden bereikte de Fransman uiteindelijk een mooie vijftiende plaats waarmee hij zes punten scoorde. Tevreden maar ook een beetje teleurgesteld keek de Fransman terug op de wedstrijd in Portugal. Dit omdat zonder de averij in de eerste bocht er meer had ingezeten.
Marcel Conijn, Agueda, 2-7-17, Maxime Desprey scoort goed in MXG Portugal

Ook de EMX250 klasse kwam aan de start in Oost Portugal. Na een goede kwalificatie op zaterdagmorgen lukte het zowel Marcel Conijn als Bastian Boegh Damm niet om de eerste manche in de punten te komen. Voor Marcel eindigde de wedstrijd al in de eerste ronde toen hij na een aanrijding te maken kreeg met een kromme remschijf en de wedstrijd moest verlaten. Na een valpartij kende Bastian ook een moeilijke wedstrijd waarna hij op een zevenentwintigste plaats over de finish kwam.

Bastian Boegh Damm, Agueda, 2-7-17, Maxime Desprey scoort goed in MXG PortugalOp zondag stond de tweede manche op het programma. Opnieuw begon Marcel zijn wedstrijd niet zoals gehoopt, meteen na de start kwam hij in de sloot terecht waardoor hij weer in de achterhoede aan de wedstrijd moest beginnen. In de eerste ronde maakte de inwoner van Terschelling  vele plaatsen goed maar was iets te gretig bij het passeren  waardoor hij in de laatste bocht voor de finish opnieuw ten val kwam. Op karakter reed hij de manche uit en kwam hij nog als 28ste over de finish. Bastian zat er met de start direct goed bij en reed zich door een goed tempo aan te houden de punten in. Na een solide race kwam Bastian op een zeventiende plaats over de finish. Blij met de punten en tevreden over het  rijden keek de jonge Deen terug op een goed weekend.

 

De volgende MXGP wedstrijd wordt op 22-23 juli verreden in het Tsjechische Loket. De volgende wedstrijd meetellend voor het EMX250 kampioenschap wordt verreden op 12-13 augustus in Zwitserland.

 

Daguitslag MXGP Grand Prix Portugal:
1 Antonio Cairoli 47 Pnt
2 Jeffrey Herlings 47 Pnt
3 Armanis Jasikonis 40 Pnt
4 Romain Febvre 34 Pnt
5 Max Nagl 34 Pnt

15 Maxime Desprey 10 Pnt

 

Daguitslag EMX250 Grand Prix Portugal

1 Tristan Charboneau 50 Pnt

2 Simone Furlotti 44 Pnt

3 Marshal Weltin 40 Pnt

4 Mathys Boisrame 36 Pnt

5 Ruben Fernandez 28 Pnt

20 Bastian Boegh Damm 5 Pnt

35 Marcel Conijn 0 Pnt