Publicatiedatum 02-10-2014

RYAN VILLOPOTO NAAR MXGP 2015

Ryan Villopoto naar MXGP 2015

Ryan Villopoto, negenvoudig Amerikaans kampioen, zal in 2015 namens het Monster Energy Kawasaki Racing Team strijden voor de titel van het FIM MXGP kampioenschap. Jordi Tixier zal zijn MX2 titel verdedigen in het groen.

Ryan Villopoto

Villopoto heeft de vier voorgaande jaren de wereldtitel weten te bemachtigen van de Monster Energy FIM Supercross en is zijn gehele professionele carrière een loyale Kawasaki rijder. Hij zal de uitdaging op zich nemen om voor het eerst de titel voor Kawasaki binnen te halen voor het wereldkampioenschap in de MXGP klasse. Voor dit 2015 kampioenschap zullen 18 rondes gereden worden, op vier verschillende continenten.

Ryan Villopoto

 

“Ik ben klaar om volgende stappen te zetten in mijn carrière en wil graag nieuwe doelen bereiken,” zegt Villopoto. “Ik was nooit gefocust op records, dus toen een kans als deze voorbij kwam, om namens Amerika te racen tegen de beste rijders van de wereld, moest ik dat toch herzien. Het zal een heel ander niveau zijn en bovendien ook het laatste hoofdstuk van mijn carrière. Het is winnen of verliezen. Ik ben super enthousiast over deze kans en om samen te rijden met voormalig kampioen Tyla Rattray. Hij weet wat er voor nodig is om succesvol te zijn in de wereld kampioenschappen en ik weet zeker dat ik heel veel van hem kan leren.”

De 28 jarige, Zuid Afrikaanse Tyla Rattray rijdt samen met Villopoto voor het Kawasaki Racing Team in het MXGP kampioenschap. Hij won de titel in 2008 voor Kawasaki en heeft tijdens zijn succesvolle carrière in Amerika meerdere overwinningen behaald.

Kawasaki’s Racing Manager Steve Guttridge vertelt: “Ryan Villopoto is een wereldbekende motocross held, het zal voor fans fantastisch zijn om hem te zien rijden op hun thuiscircuits. Na prominent aanwezig te zijn geweest in Supercross, is het een dappere zet van Ryan om zich tegen werelds beste MXGP rijders te meten en om tegelijkertijd te proberen net zo dominant te zijn in deze klasse.

Teameigenaar Thierry Chizat Suzzoni voegt trots toe: “We zijn erg verheugd om voor 2015 Ryan Villopoto en Tyla Rattray te verwelkomen bij het Kawasaki Racing Team. Het is een fantastische uitdaging voor het team en we zijn ons er van bewust dat het door Youthstream georganiseerde kampioenschap veeleisend wordt, maar ons team is enthousiast. Vorig seizoen eindigden we fantastisch bij Motocross of Nations, dus we gaan ons actief inzetten voor deze mooie uitdaging. Ik zou graag Kawasaki, Monster Energy en al onze partners willen bedanken voor het mede mogelijk maken van dit project.”

MX2 wereldkampioen Jordi Tixier, wie vorige maand de titel pakte  tijdens een fantastisch duel in de laatste ronde in Mexico, zal de plaat met het nummer één monteren op zijn KX250F voor het Monster Energy Kawasaki MX2 Racing Team. Hij zal samen rijden met Dylan Ferrandis en Thomas Covington.
2015 zal Tixier’s laatste seizoen zijn in de MX2 klasse vanwege de leeftijdsgrens die hij dan bereikt heeft. Het zal een welkome terugkeer zijn naar de groene machines gezien het feit dat hij eerder een junior titel heeft binnen gesleept op een KX125. Het Monster Energy Kawasaki MX2 Racing Team zal zich volgend seizoen exclusief op de MX2 klasse richten met volle ondersteuning van de Kawasaki fabriek.

“Ik ben erg blij dat ik getekend heb bij het Monster Energy Kawasaki MX2 Racing Team. Ze benaderden me tijdens het seizoen en ik zag meteen hoe gemotiveerd ze waren om mij te tekenen.” legt de enthousiaste Tixier uit. “Het geeft me meer motivatie om mijn wereld titel te verdedigen op een nieuwe motor; ik weet dat iedereen in het team gemotiveerd is en ik dus ook. Het team krijgt ondersteuning van de Kawasaki fabriek uit Japan; we hebben veel met de technische divisie gesproken en ik weet dat zij ons de beste materialen kunnen leveren,” De 21 jaar oude Tixier zal worden bijgestaan door mede Fransman Dylan Ferrandis (20) en de Amerikaan Thomas Covington (18). Zij hebben allen hun competitieve houding laten zien dit seizoen.
Steve Guttridge: “Het is fantastisch dat Jordi terug komt bij de Kawasaki familie voor het 2015 seizoen in MX2. Ik hoop oprecht dan hij zijn laatste stappen kan zetten in zijn MX2 carrière en nog een wereldkampioentitel kan grijpen met Team Green voordat hij opstapt naar de MXGP klasse in 2016! Het team heeft fantastische rijders voor volgend seizoen en we zijn allen gemotiveerd om hen de beste middelen aan te reiken om op de KX250F wereldprestaties te leveren.
Team eigenaar Jean Jacques Luisetti zegt: “Natuurlijk ben ik verheugd om Jordi in het team te hebben naast Dylan Ferrandis en Thomas Covington. We zullen een van de beste line-ups hebben van het seizoen en Jordi zal volgende maand de eerste keer voor het team strijden tijdens de Paris-Lille Supercross. We zullen stoppen met investeringen in de MXGP klasse zodat we ons volledig kunnen storten op de competitieve MX2 klasse waar wij alle ondersteuning van de Kawasaki fabriek en onze sponsors zullen krijgen.”

Het team verwelkomt daarbij ook nog eens de twee voormalig 250 supercross kampioenen Davi Millsaps en Wil Hahn die hun debuut zullen maken op de KX450F. Het team

 

“De lat ligt hoog voor het volgende seizoen maar we kijken er erg naar uit”, zegt Dan Fahie, Monster Energy Kawasaki Team Manager. “We hebben grote verwachtingen waar te maken nadat we vier titels op onze naam hebben weten te zetten maar ik ben zo ontzettend blij dat we Davi en Wil in het team hebben. Beide rijders hebben bewezen aan de top te zitten in de 450 klasse en ze zijn net zo enthousiast als wij om weer aan de top te racen.”

Monster Energy, Pro Circuit en Kawasaki zijn er klaar voor om het podium weer groen te kleuren met een bijna geheel vernieuwd team. Adam Cianciarulo keert terug voor zijn tweede jaar nadat hij fantastische prestaties heeft geleverd bij de 250 East Supercross. Hij won niet alleen de eerste supercross waar hij aan mee deed maar wist nog twee overwinningen op zijn naam te zetten én wist ook nog eens vijf podiumplaatsen te bemachtigen in vijf races. Viervoudig arenacrosskampioen Tyler Bowers keert terug naar het team voor zijn eerste volle seizoen nadat hij bijzondere prestaties heeft verricht, waaronder een 250 SX overwinning in Las Vegas in 2013.

Chris Alldredge zal zijn supercross debuut maken nadat hij indrukwekkende top 10 finishes behaald heeft tijdens de laatste Pro Motocross nationals. Hij zal naast Arnaud Tonus rijden, die zijn debuut in Amerika zal maken nadat hij in het 2014 MX2 wereldkampioenschap meedeed voor Kawasaki en de titel voor de MXGP in Brazilië in de wacht sleepte. Joey Savatgy maakt het team compleet die zijn eerste podiumfinish wist te behalen in Indiana, met een tweede plek overall.

“We hebben een verse lading rijders voor het nieuwe seizoen, die allemaal potentie hebben”, zegt Mitch Payton, eigenaar van Pro Circuit. “We rekenen erop dat Adam en Tyler meteen gaan knallen, terwijl Allredge en Tonus  hun supercross debuut maken, en voor Savatgy zal dit jaar mogelijk zijn doorbraak zijn. We verwachten dat de mannen elk weekend keihard gaan presteren.”

“We hebben een geweldige groep rijders samengebracht voor het 2015 seizoen. De kampioenschap-winnende KX lijn zorgt er bovendien voor dat we onze kampioenen op race winnende motoren kunnen zetten,” zegt Reid Nordin, Senior Manager voor Kawasaki Motors Corporation. “Het feit dat TwoTwo Motorsports voor Kawasaki heeft gekozen is ook voor ons van belang. Char Reid is een bewezen kampioen en weet dat hij de juiste uitrusting nodig heeft om competitief te zijn en te winnen. We zijn ook ontzettend blij om Hanny terug te hebben in de racerij. Eerder kwam hij al dicht bij de overwinning van een kampioenschap en we geloven in zijn talent en zijn er van overtuigd dat hij competitief kan zijn.”