Publicatiedatum 01-04-2015

Sterke indruk Mike Gijsbertsen in ONK in Halle

Sterke indruk Mike Gijsbertsen in ONK in Halle

Mike Gijsbertsen,29-3-15, ONK Halle

Het lijkt elke week beter te gaan en het blijkt dat hard werken loont. Helaas moest hij in Halle noodgedwongen zonder punten terug naar het rennerskwartier, maar Mike Gijsbertsen liet in de eerste en enigste manche in Halle zien dat hij met de besten mee kan. Lange tijd lag hij op de derde plaats en zelfs nog 2e, maar moest toen opgeven.

In de week voorafgaande aan de ONK in Halle werd al duidelijk dat het een natte ONK zou worden. De baan lag er dan ook voor de training al nat bij. Een moeilijke wedstrijd was te voorspellen. In de tijdtraining verkende Mike de baan goed en zette na een aantal ronden aan voor een snelle ronde. Een tijdje stond hij zesde maar zakte uiteindelijk naar 13. Goed genoeg voor een goede startplaats.

In de afgelopen wedstrijden waren de starts eigenlijk nog nooit goed gegaan en Mike was dan ook gefocust op een goede start. Deze keer was de start prima en als zesde schoot Mike het startveld af. Op deze zeer modderige baan was het zaak netjes en behoudend te rijden. Dat lukte perfect. Na 1 ronde kwam de GEBBEN KAWASAKI als 5e het startterrein op en kon goed volgen. Mike reed in zijn eigen ritme heel netjes rond en het tempo wat hij aanhield was gewoon erg goed en in tweede ronde kwam hij op de 3e plaats door. Hij was hiermee de beste Nederlander. Mike kon het tempo goed vasthouden en kon het ook goed volhouden. Moeilijkste is in deze situatie om je eigen ritme vast te houden en zo min mogelijk fouten maken.

Even viel Mike een plaatsje terug, toen hij even omviel in een diep spoor, net terwijl hij de 2e plaats wou overnemen. Snel zat hij er weer op en sloot weer aan. Mike’s tempo lag iets hoger en hij nam de tweede plaats weer over. Op de afstap voor de finish kwam Mike scheef over een schans en verloor weer de 2e plaats.

Ogenschijnlijk gemakkelijk reed hij weer het gat dicht naar de rijder voor hem. Zijn tempo lag gewoon iets hoger. Weer zocht hij een plek om toe te slaan. Met nog 10 minuten te gaan maakte Mike een foutje door iets te ver te springen en raakte even uit balans. Maar Mike had geen geluk en schoot in een moddergat aan de zijkant van de baan en stond zo vast als een huis. Het duurde 2 volle ronden voordat Mike eruit was en hij zocht teleurgesteld het rennerskwartier op. Hier had natuurlijk een mooie uitslag uit kunnen rollen. Jammer, maar en de start en het rijden op zich, geeft aan dat Mike op de goede weg zit. De tweede manche werd afgelast, zo slecht was de baan geworden, en had Mike geen kans zich te revancheren. Maar vol vertrouwen zal Mike de volgende wedstrijd aan de start staan.