Publicatiedatum 01-07-2023

VLAANDEREN IN DE TOP VIJF IN SUMBAWA

GEBBEN VAN VENROOY YAMAHA LOGO

Vlaanderen in de top vijf in Sumbawa

Het wereldkampioenschap MXGP ging het afgelopen weekend overzee voor de tiende wedstrijd in Sumbawa, Indonesië. Vorig jaar was het aangelegde circuit nieuw op de kalender. Het is een geweldig circuit met een beetje van alles erin zoals hoogteverschillen, afhangende bochten, hellingen en afdalingen.
Het Gebben van Venrooy Yamaha team maakte de lange reis en het was het meer dan waard want Calvin Vlaanderen kende er een zeer sterk weekend en scoorde goed. Vlaanderen zat het hele weekend voorin en wist zich op zaterdag als zesde te kwalificeren voor de wedstrijd.
In de eerste manche kwam hij op een achtste plaats uit de eerste ronde maar hier was hij nog niet tevreden mee en ging in de aanval op de rijders voor hem. In de hete omstandigheden werkte hij zich terug op naar een zesde plaats. In de tweede manche nam hij een betere start en wist hij zijn weekend op sterke wijze te eindigen door als vierde over de finish te komen.
Met een 6-4 in de manches eindigde Vlaanderen op een vijfde plaats in het dagklassement. Het team gaat zich nu voorbereiden op de volgende wedstrijd van het wereldkampioenschap, welke aankomend weekend wordt verreden in Lombok, Indonesië.
Commentaar Calvin Vlaanderen (5e in het dagklassement: ‘’Ik had een goed weekend hier in Sumbawa. Het was heet waardoor het fysiek een zwaar weekend was. Ik voelde me goed op de motor en ik was blij met mijn rijden. Ik miste net een klein beetje om voor het podium mee te kunnen vechten maar al met al ben ik tevreden en ik kijk er nu al naar uit om volgend weekend weer op de motor te stappen in Lombok. Ik wil het team bedanken voor al het harde werken.’’
Photocredits – Fullspectrum Media

Vlaanderen top five in Sumbawa

The MXGP World Championship travelled overseas to Indonesia for the tenth round of the series. The man-made circuit in Sumbawa was a new track on the calendar last year and it’s a superb circuit with a bit of everything – elevation, off cambers, up hill and down hills.
The Gebben van Venrooy Yamaha team made the long trip, but it was well worth it being a strong weekend for Calvin Vlaanderen.  Vlaanderen was running at the front all weekend and came home a solid sixth in the MXGP qualifying race to kick start his weekend.

In the first moto on Sunday, Vlaanderen was eighth on the first lap but not content he managed to battle through the hot and humid conditions to finish sixth. After managing to take a better start in the second moto he was able to end his weekend on a high coming home an impressive fourth.

 

6-4 was enough for fifth overall on the day as Vlaanderen and the team chase a podium.
The team will now get ready for the eleventh round of MXGP heading to Lombok in Indonesia this weekend.
Calvin Vlaanderen (5th overall): I had a good weekend here in Sumbawa. It was hot and humid which made it a tough weekend physically. I felt good on the bike and happy with my riding. Missed a little bit to fight for the podium but overall satisfied and already looking forward to ride my bike next week in Lombok. Thanks to the team for all the hard work.

Photocredits – Fullspectrum Media