Publicatiedatum 15-04-2023

VLAANDEREN MAAKT INDRUK IN ZWITSERLAND

GEBBEN VAN VENROOY YAMAHA RACING

Vlaanderen maakt indruk in Zwitserland

De derde wedstrijd van het wereldkampioenschap werd verreden in Zwitserland. De laatste keer dat er een Grand Prix in Frauenfeld werd verreden was in 2018 maar maakte dit jaar een terugkeer op de kalender. Het circuit was zeer verraderlijk met harde stuiters en sporen en zorgde voor een echte uitdaging voor de beste rijder van de wereld. Gebben Van Venrooy Yamaha Racing ging voor een goed resultaat en Calvin Vlaanderen zorgde hiervoor want hij voelde zich heel sterk op deze harde ondergrond!

In de kwalificatieheat nam Vlaanderen een goede start en reed de hele wedstrijd op een goede zesde plaats, net achter de top vijf. In de laatste ronde moest hij nog een plaats afstaan aan Jeremy Seewer en sloot hiermee de kwalificatieheat af als zevende.

MXGP OF SWITZERLAND

Net als in de kwalificatieheat begon Vlaanderen in de eerste manche op maandag op een zesde plaats. Hier was hij nog niet tevreden mee en ging in de aanval op Guadagnini en Herlings en nam de vierde plaats over. Deze positie wist hij de rest van de manche vast te houden en scoorde hiermee belangrijke punten.

In de tweede manche was zijn start net iets minder goed en ditmaal kon hij als achtste aan de wedstrijd beginnen. Het was in deze manche moeilijk om in te halen maar Vlaanderen wist tijdens de wedstrijd Ruben Fernandez in te halen en werd als zevende afgevlagd.

Met een 4-7 in de manches eindigde Vlaanderen op een vijfde plaats in het dagklassement, dit is ook zijn positie in de tussenstand van het wereldkampioenschap. Het Gebben van Venrooy Yamaha team reist nu door naar het Italiaanse Arco di Trento waar aankomend weekend de vierde wedstrijd van het kampioenschap op het programma staat.

Commentaar Calvin Vlaanderen (5e in de tussenstand): ‘’Het was een solide en constante dag. Het hele weekend had ik goede starts en dat is zeker de sleutel tot succes op een baan als deze. Ik voelde me niet geweldig op de motor maar was in staat om er twee goede uitslagen uit te halen. In de eerste manche had ik een goed ritme in handen en wist ik vierde te worden. Ook in de tweede manche pakte ik een goede start maar viel ik in de tweede bocht wat terug omdat de rijder voor me een fout maakte. Het was moeilijk om in te halen en daardoor kwam ik niet verder dan een zevende plaats. Ik kijk nu uit naar Arco dit weekend. Ik wil het team bedanken voor al het harde werk wat ze doen.”

 

Photocredits – Fullspectrum Media


Vlaanderen impresses in Switzerland

The third round of the MXGP World Championship took place in Switzerland as it made a return to the calendar at the tradition old-school circuit in Frauenfeld. The track presented a choppy, rutty and rugged technical track which tested the best riders in the world.

The Gebben van Venrooy Yamaha team were motivated for a good result and Calvin Vlaanderen delivered just that as he excelled in the hard pack conditions.

MXGP OF SWITZERLAND

Taking a good start in the qualifying race, Vlaanderen was sat in a strong sixth and looked very comfortable not far behind the top five. On the last lap, Seewer passed him but seventh was still a solid race to start the weekend.

Just like in the qualifying race, Vlaanderen was sat sixth in the opening stages of race one but he wasn’t content with that as he made moves on Guadagnini and Herlings to come home a superb fourth.

In the second moto, it wasn’t as good a start in eighth but he was able to pass Ruben Fernandez to finish in seventh at a track that was hard to overtake on but the speed was good.

4-7 secured Vlaanderen fifth overall on the day as he edges closer to standing on the podium.

The Gebben Van Venrooy Yamaha team will now head to Italy for round four of the series at Arco di Trento.

MXGP OF SWITZERLAND

Calvin Vlaanderen (5th overall): It was a solid and consistent day for round three. I had good starts all weekend which was the key on a track like this. I didn’t feel great with the bike but managed to still put in two solid moto’s. In the first race I had a good flow and managed to finish in fourth. The second moto I had a good start but got shuffled back in the second corner because a rider in front of me made a mistake. It was tough to pass and could only finish in seventh. I am now looking forward to Arco this weekend! A big thanks to the team.