Publicatiedatum 09-03-2017

Maxime Desprey op podium Sommieres, Marcel Conijn rijdt solide ONK Heerde

Maxime Desprey op podium Sommieres, Marcel Conijn rijdt solide ONK Heerde

Gebben Racing - Van Venrooy, Kawasaki logoDe Gebben van Venrooy Kawasaki-rijders Maxime Desprey en Marcel Conijn hebben een goede seizoenstart gemaakt. Desprey wist in de internationale wedstrijd in het Franse Sommieres derde te worden en Conijn maakte een solide start in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Heerde.

 

 

 

Beide rijders waren afgelopen weekend 1207 kilometer verwijderd van elkaar. Marcel liet in Heerde zien dat hij goed aangepast is na zijn overstap van de 125cc naar de MX2. De rijder uit het MXGP Rookie programma zette in de tijdtraining een keurige 12e tijd neer. Marcel had even de tijd nodig om tijdens de training in zijn ritme te komen omdat de baan door alle regen in de week ervoor er verraderlijk in lag. Bij de start van de eerste manche kwam Conijn in het gedrang maar wist toch binnen twee ronden de top tien binnen te rijden. Helaas koste een valpartij hem enkele plaatsen en wist hij nog op een dertiende plaats te eindigen. In de tweede manche zat de Gebben van Venrooy Kawasaki-rijder er beter bij en wist hij zich zonder risico’s te nemen op te werken naar een achtste plaats, wat zorgde voor een elfde plaats in het dagklassement. “Het was een lastige dag op een moeilijk en zware baan maar ik ben tevreden over het rijden en kijk uit naar het aankomende seizoen,” aldus Marcel.

 

In Sommieres kwam Maxime Desprey aan de start en liet een hele sterke indruk achter. Na een sterk optreden in de eerste manche kwam hij als winnaar over de finish. In de tweede en derde manche werd Maxime tweemaal vijfde.  In het dagklassement bracht hem dit een derde plaats.  Met het oog op de Europes GP’s en het Frans kampioenschap heeft Maxime laten zien dat het qua vorm en snelheid goed zit.

Aankomende zondag komt het Gebben van Venrooy Kawasaki team met Marcel Conijn aan de start bij de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Mill.

 

 

 

Daguitslag int.wedstrijd in Sommieres

1. Valentin Teillet 67 Pnt
2. Harri Kullas 62 Pnt
3. Maxime Desprey 57 Pnt
4. Damon Graulus 56 Pnt
5. Milko Potisek 47 Pnt

 

Daguitslag ONK MX2 in Heerde

  1. Hardi Roosiorg 100 Pnt
  2. Lars van Berkel 80 Pnt
  3. Jago Geerts 77 Pnt
  4. Rene de Jong 77 Pnt
  5. Roy van Heugten 76 Pnt
  6. Marcel Conijn 61 Pnt

Persbericht: Rogat, 08-03-2017