Publicatiedatum 30-06-2016

Sem de Lange terug in competitie

Sem de Lange van het EMD Racing Kawasaki team is weer hersteld van zijn gebroken ruggenwervel die hij opliep tijdens de selectiewedstrijd van het Europees Kampioenschap 65cc in St. Isidorushoeve. Sem is sinds kort weer aan het trainen op zijn Kawasaki machine en zal zaterdag in zijn thuiswedstrijd in Emmercompascuum zijn terugkeer maken in de competitie. De conditie van Sem is nog niet op zijn oude niveau en daarom ziet hij deze wedstrijd als een kans om zijn wedstrijdritme weer terug op te bouwen.

Sem de Lange,Sem de Lange terug in competitie

 

Scott Smulders kwam afgelopen zondag aan de start in het Nederlands Kampioenschap 85cc in Winterswijk. 37 rijders hadden zich ingeschreven voor deze wedstrijd waardoor er in 1 groep getraind werd. Scott probeerde zijn tijd verschillende keren aan te scherpen en kwam uit op een zevende tijd.

Scott Smulders, Winterswijk , 26-06-2016, Sem de Lange terug in competitieZijn start in de eerste manche was goed en op een tiende plaats begon hij aan de wedstrijd. Met een strak tempo wist hij zich gedurende de wedstrijd op te werken naar voren en kwam op een nette zevende plaats over de finish. In de tweede manche was zijn start net iets minder goed en tot overmaat van ramp kwam hij in het gedrang ten val in de tweede bocht. Vanaf een 33ste plaats begon zijn tocht terug naar voren. Alles werd op alles gezet en vele rijders werden gepasseerd. Zijn wilskracht bracht hem uiteindelijk nog helemaal terug naar een elfde plaats.

Met een 7-11 in de manches eindigde Scott op een achtste plaats in het dagklassement. Aanstaande zondag zal hij deelnemen aan de laatste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum.