Publicatiedatum 17-01-2017

SERGEY KARYAKIN WINT MET YAMAHA QUAD DAKAR 2017

SERGEY KARYAKIN WINT MET YAMAHA QUAD DAKAR 2017

Sergey Karyakin heeft de Dakar Rally bij de quads op zijn naam geschreven. De Rus eindigde maar liefst een uur en een kwartier voor Ignacio Casale, die het evenement in 2014 nog wist te winnen.

SERGEY KARYAKIN WINT MET YAMAHA QUAD DAKAR 2017Casale was de lokale favoriet in deze editie van de Dakar, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Karyakin, die tijdens de tweede week drie dagzeges boekte. De Chileen won zaterdag nog wel de laatste etappe, maar maakte daarmee slechts een minuut goed op de klassementsleider.

Verschillende toppers bij de quads haalden Buenos Aires niet. Marcelo Medeiros uit Brazilië ging aan het begin even aan de leiding, maar zou in de eerste week crashen, terwijl Walter Nosiglia uit Bolivia moest opgeven met een technisch probleem. De Franse Dakar-debutant Simon Vitse ging als leider de rustdag in, voor Karyakin en zijn landgenoot Alex Dutrie, maar moest de strijd op de tweede dag van de tweede week staken, waarna ook Dutrie wegviel in de bovenste regionen van het klassement.

SERGEY KARYAKIN WINT MET YAMAHA QUAD DAKAR 2017Zodoende ging het alleen nog tussen Yamaha-rijders Karyakin en Casale, maar spannend werd dat gevecht niet doordat eerstgenoemde geleidelijk een flinke voorsprong opbouwde ten opzichte van zijn Chileense tegenstander, alvorens nog eens 55 minuten te pakken in de voorlaatste etappe. De Argentijn Pablo Copetti werd derde en completeerde het podium bij de quads. Zijn achterstand bedroeg al meer dan vier uur.

Naast de overwinning voor Yamaha, het podium volledig Yamaha, plek 1 t/m 6 Yamaha en in totaal 15 Yamaha’s bij de eerste 22…..maakt deze editie van de Dakar een zeer succesvolle voor ons merk!