Publicatiedatum 26-07-2016

Toms Macuks scoort allereerste WK punt in MXGP Tsjechie

Toms Macuks scoort allereerste WK punt in MXGP Tsjechie

 

Toms Macuks van het Gebben van Venrooy Kawasaki team heeft in de dertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Loket, Tsjechie zijn allereerste WK punt weten te scoren. De fanatieke Let wist in de eerste manche twintigste te worden en pakte hiermee zijn eerste welverdiende WK punt. In de tweede manche was hij aan een opmars bezig richting de punten totdat een steen het glas van zijn bril beschadigde waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

Toms Macuks, MXGP Tsjechie, 24-07-2016, Toms Macuks scoort allereerste WK punt in MXGP TsjechieHet circuit van Loket is erg technisch met veel losse stenen op de harde bovenlaag, die het verraderlijk glad maken. In de eerste manche kwam hij niet heel goed uit de start en kon pas op een achtentwintigste plaats aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme kwam hij naar voren en zag zijn opmars beloond worden met een twintigste plaats, waarmee hij zijn allereerste WK punt van het seizoen scoorde.

De start van de tweede manche was heel iets beter en op een zesentwintigste plaats dook hij de eerste bocht in. Het rijden ging lekker en het duurde niet lang voordat hij aan kwam op een 23ste plaats en de punten in zicht kreeg. Helaas zag hij zijn opmars ten einde komen doordat hij een steen op zijn bril kreeg waardoor het glas uit zijn frame schoot. Dit had tot gevolg dat hij veel zand in zijn ogen kregen, wat het einde van de wedstrijd betekende voor Toms.

Toms Macuks, MXGP Tsjechie, 24-07-2016, 2, Toms Macuks scoort allereerste WK punt in MXGP TsjechieCommentaar Toms Macuks: ‘’Mijn snelheid was het hele weekend goed en ik ben heel blij dat ik mijn allereerste WK punt heb kunnen scoren. Een groot dankwoord gaat uit naar mijn team’’.

In het dagklassement eindigde Toms op een 23ste plaats en met 1 punt staat hij op een 47ste plaats in de tussenstand om het wereldkampioenschap. Aankomend weekend staat de Grand Prix van Belgie op het programma op het zandcircuit van Lommel.

 

Daguitslag Grand Prix Tsjechie:

1 Max Nagl 50 Pnt

2 Tim Gajser 44 Pnt

3 Romain Febvre 40 Pnt

4 Clement Desalle 34 Pnt

5 Jeremy van Horebeek 34 Pnt

23 Toms Macuks 1 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP na dertien wedstrijden:

1 Tim Gajser 576 Pnt

2 Antonio Cairoli 467 Pnt

3 Max Nagl 451 Pnt

4 Romain Febvre 448 Pnt

5 Evgeny Bobryshev 419 Pnt

47 Toms Macuks 1 Pnt